събота, 21 ноември 2020 г.

Когато социолозите станаха епидемиолози

Досега си мислех, че броят на заразените със SARS-CoV-2 се следи от здравните служби у нас и по света, но се оказва, че и социолозите водели своя статистика. Логично е, след като в днешно време социолозите знаят всичко, да знаят и това. Андрей Райчев великодушно споделя с нас: „социологията показва, че половината хора вече са прекарали вируса и това е нещо добро“. Ами така кажете, значи до ден-два, айде да е седмица, вече ще сме готови със стадния имунитет!

Много изследвания показват, че прекаралите коронавирус имат смущения в умствените способности. Андрей Райчев основателно предполага, че щом половината население се е срещнало с  вируса, значи са се навъдили значителен брой идиоти. И започва да ни облъчва с дебилизми.

Първо, българската опозиция била проявила мъдрост и не се възползвала от коронакризата, за да вземе властта?! А, сега де! Ще каже човек, че депутатите на Нинова не се опитват да блокират с липсата на кворум работата на парламента! Че целта на БСП не е да се вкара страната в политическа криза, демек предсрочни избори посред епидемията! Или може би протестърското крило на опозицията не палеше маски и не продължава да иска падане на правителството! А да не би пък президентът Радев да е призовал към единство и да е започнал да спазва противоепидемичните мерки?!

Благ към БСП и опозицията, Райчев става строг, когато трябва да вземе отношение към световната конспирация. Световната здравна организация била извършила чудовищно престъпление, по-голямо от това на Хитлер и Сталин! Наплашила целия свят с „грипчето“ и хората се травмирали. Така се травмирали, че спрели да ходят на голф-комплекса на Райчев. Ами че това си е престъпление срещу човечеството! Тук в едно нещо Райчев малко се е увлякъл и не е съобразил добре – всъщност какви толкова престъпления са извършили Сталин и Хитлер? Да не би да са надявали маски на хората?!

Накрая, като поанта – какво щял да каже Ботев, ако ни види такива уплашени от вируса! Сърце юнашко не трае да слага маска и да си пръска с дезинфектант ръцете. Тоз който падне, на стълбите пред болницата, той не умира, нали така?!

Накрая все пак Андрей Райчев е проявил великодушие към онези двадесетина процента, които все още се страхуват от „грипчето“ и напълно безотговорно искат по-строги мерки. Трябва да им се помогне на тези хорица. Не би ли било израз на висша хуманност един концлагер за превъзпитание на „ковидисти“? Какво беше там, Arbeit macht frei, това и премиерът Борисов го знае.  

Чудя се само не му ли е скучно на Андрей Райчев, като всичко му е ясно и с българската политика,  и с международното положение? Ако се чуди какво да прави, би могъл да поразмишлява над следния въпрос: защо толкова лесно и масово някогашните комунисти стават днес тръмписти?

Няма коментари:

Публикуване на коментар