четвъртък, 11 февруари 2021 г.

Време е Радев да пусне мустак

 Отечественият фронт още не е взел властта, а новият Георги Димитров, Румен Радев, вече започна да се кара на журналистите, да им нарежда как да пишат, за какво да пишат и за какво не. Как така разпространявали недоказани твърдения за участие на неговия син в среднощен запой, при положение, че вечеринката на младите не е била в заведение. Не го били задържали младежа, а какво точно е станало, не е на медиите работа, защото има закони в тая държава  Не разследвате нищо, само разпространявате опорки, нахока медиите държавният глава. И може би тъкмо когато някой журналист щеше да се осмели да помоли  президента да изясни някои факти по случая, Радев отсече "нямам намерение повече да коментирам този режисиран скандал". 

На въпрос как ще коментира разследването на ОЛАФ за джиповете за МВР, Радев бащински посъветва журналистите да търсят цялата информация по случая, а най-добре въобще да зарежат този доклад, в който основният обвинен е неговият служебен министър и впоследствие драгоценен съветник Пламен Узунов. Защото имало друг доклад на ОЛАФ за 1 милиард несъбрани вземания от митниците. Доклад, който никой не е виждал, но това са подробности. 

И Лукашенко така бащински наставлява медиите за какво да пишат  и как да пишат, та не е зле Радев да помисли отсега да си пусне един хубав мустак за времето, когато ще дойде ред да реди правителството.

На неговата партньорка в антикорупционния консенсус Корнелия Нинова пък мустак не й трябва, тя и така громи враждебните анализатори и коментатори. Оказа се, че е завела дело не само срещу Калина Андролова, но и срещу политоложката Татяна Буруджиева. Зле се чувствала от нейните анализи, губела си съня. От Буруджиева - потомствена социалистка/комунистка, бивш депутат на левицата, червен шаман?! И лидерката на БСП води срещу нея дело?! Лучше не придумаеш.

Добър тандем ще бъдат Радев и Нинова, ще ни поведат към справедливото общество с най-свободните медии.

И ще има ред, тишина и само правилни въпроси и правдиви журналистически материали.


Няма коментари:

Публикуване на коментар