вторник, 9 февруари 2021 г.

До десните водачи от "демократичния спектър" и медийните им партньори

До господата Радан Кънев и Христо Иванов: братоци, какво стана?! 

Нали бяхме срещу "комунистите", хвърляхме се с повод и без повод на "двамата Руменовци" по времето на Тройната, а сега вие с тях и с техните наследници ще "разграждате системата"? Докато протестирахме срещу Орешарски и Пеевски Мая Манолова ехидничеше и се лензеше, а сега ви е първа дружка?! Президентът Румен Решетников беше кандидатът на БСП и Кремъл, забравихте ли? Щото сега му лъскате кубинките! Вие ако застанете пред карта, можете ли да  посочите север? Знаете ли въобще къде сте?

До демократичните медии "Медиапул", "Фрогнюз" и прочие: колеги, нали само медиите на Пеевски лъжеха? От лятото не сте спрели с лъжите и представянето на интерпретации като факти. Как например отразихте случката със сина на президента - вие, с вашите претенции за "независима и обективна журналистика"?! Ето, така я отразихте:

Първо действие. Мълчание. На ушенце: "Дискредитирането на президента вреди на каузата".

Второ действие. Кудкудякане: "Оставете детето!". 

Ама не е въпросът в детето, а в Бащата.

Трето действие. Симулирано тържество: "Президентът: синът ми не е задържан, правителството тиражира неистини". Охаа, вдигна юмрук и ги размаза, нашият президент!

И кое е неистина? Бил ли е на въпросния купон Георги Радев - бил е. Опровергал, грънци! Радев дори го е страх да излъже като мъж, а хитрува с адвокатски пинизи, не смее да се покаже (пустият му рейтинг!)  и праща началника на канцеларията си или какъвто там му е Димитър Стоянов да се обяснява вместо него по телевизията. Жалка история, но още по-жалките сте вие. За опит за прикриване на истината в Америка импийчват, за вас Радевото усукване по килифаревски е като Божие слово, благодатна роса. Огнян Стефанов даже се загрижил за  Костадин Ангелов, задето от неопитност се бил объркал и казал, че президентският син е бил там. Горкият професор, влязъл бил в нечий "сценарий". А вие, като журналисти, какво направихте, че да достигнат читателите ви до истината? Ето, "24 часа" съвсем обективно са представили и фактите, и моралния казус. Вие нищо не направихте. Защото истината не ви интересува, вълнува ви само кое е добре за Радев-Нинова-Да България и кое ще очерни Борисов. За вас моралът се изчерпва с кълването по правителството.

Сигурно се мислите за големи манипулатори, които свалят и качват правителства. Ще видим. Само не ми казвайте, че сте толкова тъпи, че сами си вярвате и не усещате, че сте се превърнали в това, срещу което уж се борехте. Има благородни лъжи, които са оправдани, щом ще допринесат за свалянето на Мутрата, сигурно си казвате. Бабикян ли ви учи на тия мурафети?! Или творчески претворявате тезата на Явор Дачков от 2016 г., че Бойко Борисов е толкова зъл и страшен, че е необходим някой още по-зъл и страшен като Пеевски, за да го ликвидира, ерго Пеевски е ОК за шеф на ДАНС. Тогава Дачков ви беше враг, сега пеете в един хор. 

Осми месец благородно лъжете и манипулирате, фалшифицирате действителността и сигурно чакате да сме ви благодарни. За какво, защото ще свалите Мутрата и ще ни докарате Фатмака?! Целта оправдава средствата, така ли си говорите на маса с Христо Иванов, уважаеми "честни" журналисти? Аз пък смятам, че в политиката средствата СА целите. И когато средствата са нечисти - пикал съм ви на целите.

Мислех си, че с всички вас принадлежим на една общност, обединена от непримиримост към комунистите и лъжата. То двете са едно и също. Вие обаче прегърнахте и комунистите, и лъжата. Довиждане.


Няма коментари:

Публикуване на коментар