неделя, 7 март 2021 г.

Новини от мощния антикорупционен консенсус – 3

Ето какво е казал Евгений Дайнов в интервю за "Сега": "Това, че следващият парламент ще бъде нестабилен, е чудесна новина. Стига тази нестабилност да започне да разбива монопола на ГЕРБ и ВМРО върху политическата власт. Ако продължи нестабилността много дълго, този комунистически тип захват върху държавата би трябвало да започне да отслабва. И при други избори или служебно правителство вече да започнат да се разкъсват връзките между държавата и командирите от ГЕРБ. Така че да живее нестабилността!"

Казано на народен език: "Я че си запалим къщата, да изгори на Вуте плевнико!"

И няколко дребни бележки към професора политолог:

- "монополът на ГЕРБ и ВМРО върху политическата власт" - няма такъв монохол, г-н професор, доказва го фактът, че ще има избори, които вие се надявате да свалят ГЕРБ от власт. Монопол върху политическата власт имаше по времето, когято баща ви и т.н...., т.е. по времето, когато управляваше БКП. А БКП, да напомним на професора, е партията, чийто наследник е БСП. Начело на БСП пък, както е отбелязал и Дайнов, е Корнелия Нинова, която съди анализатори за анализи на нейното политическо поведение. Същата Нинова, която трябва да създаде основната нестабилност, за да падне Борисов. И т.н.

- "този комунистически захват върху държавата" - метафора, г-н професор, евтина манипулация, достойна за речта на Крум Зарков или Александър Симов. Упс, те не биха употребили "комунистически" като обиден епитет. Комунистически захват могат да имат само комунистите, виж по-горе за БКП, БСП, Нинова и т.н.

- "при други избори или служебно правителство..." Г-н професорът ако се яви при себе си на изпит по политическо устройство на Република България, може и да не хване тройка. Каква е тая алтернатива "други избори ИЛИ служебно правителство". Невъзможност за съставяне на правителство, служебен кабинет, нови избори - това е конституционният ред, няма ИЛИ. В главата на проф. Дайнов явно всички опции са еднакво добри, стига да се "разбие монопола на ГЕРБ" - избори, мизбори, служебен кабинет, военен преврат, Брюксел да ни окупира или двамата двамата американски сенатори да управляват от флагмана на 6-и американски фрот - всичко е добре дошло, щом ще донесе нестабилност, която ще започне да "разкъсва връзките между държавата и командирите от ГЕРБ". Всичко за фронта, всичко за победата! За родину, за Нынову, вперед!


Няма коментари:

Публикуване на коментар