понеделник, 22 март 2021 г.

Мълчанието на вувузелите

Цялата държава обсъжда разкритата мрежа от руски шпиони, има вече и дебат много ли са вземали, малко ли... Казват, по две три хиляди на месец, ама дали е дъмпинг, дали е промоция не става ясно. 

Някои обаче упорито мълчат по случая.

Умълча се "антикорупционният консенсус" начело с Главнокомандуващия, самият ментор, тютор и Георти Димитров на Отечествения фронт - г-н Президентът. 

Умълча се и Христо Иванов. Иначе не можещ да намериш канал с дистанционното, където той или Иво Мирчев да не ни надъхват срещу "шайката" и "мафията". Впрочем не чухме негов коментар и за това как Слави Трифонов, бръкнал с ръце в потурите, даде окуражителен сигнал на "градската десница" за "общи действия".  Дали през 2004 г., когато основа ДСБ и ефективно разцепи СДС, Иван Костов си е мечтал, че само след 17 години ще дойде този велик момент - обединението "ИТН - ДБ"? 

За шпионите си замълча и най-видният анти-путинист, проф. Евгений Дайнов, който толкова напоително ни е обяснявал за "азиатската сатрапия". Аристотел нищо ли не е казал какво се прави, когато тиранът излови персийски шпиони и по този начин нанесе удар върху електоралните шансове на протестърите, опитващи се да заменят тиранията с охлокрация?!

От друга страна не му е лесно и на Красимир Каракачанов. В началото се опита да си припише заслуги за разплитането на шпионската мрежа. Сега обаче, като лъсна резилът на подопечното му "Военно разузнаване", взе да се умълчава и той. Да си каже, ще го разберем. Не е лесно по цял ден да бдиш македонците да не откраднат нещо от историята ни, а нощя да дебнеш джендърите да не налетят и да накърнят семейните ценности на българина. От толкоз работа остава ли му на Каракачанов време да разчисти цялата пасмина съветски кадри и зетьове в Министерството на отбраната?! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар