сряда, 26 май 2021 г.

Националната сигурност и Бръсначът на Окам

Вече втори ОФ-министър иска да сваля от ефир журналисти и да нарежда на медиите какво да излъчват. Случаеност?! Не мисля!!!

Велислав Минеков, по звание професор, по занятие яйцехвъргач и отровител, а по длъжност в момента - министър на културата, се бил възмутил, че БНТ е излъчило пресконференция на ГЕРБ. Как така ще си прекъсва програмата националната телевизия, за да предаде пресконференция на някаква си там партийка, една от двестата в България. (Пресконференция, на която ГЕРБ искаха да отговорят на партенката за подслушванията, възпроизвеждана безспир по медиите, включително по БНТ). Подобно излъчване било удар срещу националната сигурност! Оставка на Кошлуков иска Минеков, и то съвсем сериозно, макар че знае ли човек, може пък да се е пробвал да изиграе скеч в стил  Бъстър Китън - правиш идиотии с възможно най-сериозен и отговорен вид, а хората ти се смеят. Но едва ли случаят тук е такъв.

Почти по същото време същият министър на културата по случай 24 май е връчил грамоти на 63-ма носители на наградата "Златен век". На грамотите е принтирана някаква безсмислица, резултат от омесили се редакции с копи-пейст. Че не Минеков ги е писал, е ясно, но не е ли прочел какво подписва? А, той даже не ги бил подписал! Под всяка грамота стои изпринтирано едно "ПРОФ. ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ, МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА", с главни букви. И толкова - няма подпис, няма нищо. Ами ако някой прикрит враг подло беше написал вместо "МИНИСТЪР" - "ГРОБАР НА КУЛТУРАТА"? Докато не бъдат ликвидирани гербаджиите до крак, както казва другарят Хаджигенов, всякакви такива саботажи са възможни.

Та, какво е коствало на професора да сложи по един поддпис на тези 63 грамоти? Ами, не му се е занимавало, най-вероятно. Домързяло го е даже не да прочете, ами да подпише грамотите на  лауреатите. Голямо уважение към творците на българската култура, голямо нещо. "Ебаси тулупа!", би казал майсторът на словото Бойко Борисов.

 А може би Минеков е бил твърде зает? Къде ще чете и подписва, като има да ходи по телевизиите да се кара и да кълне като влашка циганка. 

Голяма работа, ще си каже някой. Той Радев разби службите и МВР, верните му копои прогониха всички служители, които са имали неблагоразумието да разкриват  шпионите и далавераджиите от президентските мрежи, ние тука сега се занимаваме с подписи и главни букви. Истината за човека обаче лъсва именно в дребните неща. За измекярите на Радев трябва да се прилага Бръсначът на Окам - принципът, че най-простото обяснение е и най-вярното. Което в нашите условия звучи така:

Ако нещо ходи като комунист, кряка като комунист и заплашва като комунист, значи е...

Точно така! Значи е министър на Радев или болшевик от ДБ. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар