петък, 7 май 2021 г.

Мишкуване

 От мига, в който Корнелия Нинова върна третия, последен мандат, и предсрочните избори са вече ралност, Народното събрание няма моралното нито да "кове" закони, нито да привиква когото и да било. След като няма да има правителство, легитимността на парламента е вече равна на нула.

Морално и политически недопустимо е да се прокарват в дванадесет след пет закони, при това пряко засягащи изпълнителната власт, които ще ангажират едно слредващо, неизвестно какво правителство. След като се отказаха да съставят правителство, единственото спешно нещо, което депутатите имат да направят, е да освободят сградата на парламента час по-скоро. Единствено достойното поведение е да си кажат "Довиждане, до нови срещи" и - кой откъде е.

Разбира се, от комунисти и популисти морал и достойнство не чакай. Това Народно събрание ще свърши така, както и завърши - в режим на предизборна кампания. За никакви пенсии и "разкрития" не може сериозно да се мисли, всичко е мишкуване, трупане на точки пред "електората". Тъжното е, че и "Демократична България" охотно се опитва да мишкува  Но с какво по-различни са "честните" и "компетентни" "демократи" от комунистите и мошениците?! С какво Христо Иванов е по-различен от Мая Манолова? Последният месец го показа - с нищо.


Няма коментари:

Публикуване на коментар