събота, 29 май 2021 г.

Топ-идиот - The Reunion

Липсва ми някогашната рубрика на "Стършел" - "Топ-идиот".

Напоследък медиите преливат от "материал". 

Над всички обаче изпъква Валентин Хаджийски (известният от форума на "Сега" Чичо Фичо), който в "Гласове" чертае пътя, по който прогресивните сили, т.е. Радевите чекисти, могат окончателно да овладеят държавата. Най-важното е да се приложи максимално точно опитът на болшевиките от 1917 г. в  Русия.

"... У нас наистина се върши революция", вдига юмрук още в началото Хаджийски, по примера на кумирите си - Радев и Ленин. Революцията обаче трябва да продължи - до пълното изкореняване на класовия враг. Затова новото Народно събрание трябвало да приеме  "закон за дегерберизация на държавата" - "по подобие на денацификацията на Германия, и това трябва да се обяснява при сгода на американските партньори, които се предполага да са запознати с богатия опит на своите окупационни власти в следвоенна Германия."

Чичо Фичо не философства, а точка по точка сочи кои са враговете и какви мерки следва да приложи към тях революционната власт. Най-важното е да няма колебание и мекушавост. Провинилите се журналисти, например, трябва "да бъдат свалени най-малко за срок от две години от публичните трибуни, които още заемат.". Обективната журналистика е дребнобуржоазен предразсъдък. За разкаялите се, осъзнали своите заблуди, Железният Фич все пак е склонен да смекчи присъдата. "Журналистите, които се издържат с професията си, и които се разкайват за лакейството си на ГЕРБ, междувременно могат да бъдат преназначени при възможност на технически длъжности в медиите." (Читателю, не си измислям и не хиперболизирам - така го е написал последователят на Дзержински).

Най-затрогващото е, че Хаджийски се е сетил и за... университетските преподаватели. Нас досега никой не ни броеше за живи, но въпросът за гнилата интелигенция не е убягнал от зоркото око на манхатънския болшевик. Личи си ленинската закалка: 

"Учените лакеи на мутрите – хараланите, спецовете по грохот в джунглата – също трябва да платят солено гяволъка си. Ако са университетски преподаватели, очаквам студентите им да ги бойкотират и изхвърлят от университета. Ако са държавни чиновници, да бъдат наказани дисциплинарно по закона за дегерберизацията. Никакви псевдолиберални сантименти към тях!".

Но и това не е всичко. България е тясна за другаря с тужурката и маузера от Ню Йорк, затова в главата му революцията прераства в световна.  "Преследването на герберските престъпления не бива да спира до националните ни граници. Обновената ни прокуратура ще трябва да повдигне обвинения и срещу чужди физически лица, замесени в създаването на ГЕРБ и години наред подкрепяли от партийна и лична корист престъпния мутрорежим." 

И така, докато Радев и Рашков не възцарят вечна обич, вечна правда над света!

Както си трябва, финалът на статията е бодър и оптимистичен, изпълнен с благодарност към "освободителите": "Радостта ни от работата на служебния кабинет няма равна на себе си. Да са здрави да ни радват дълго! Много дълго ги чакахме.". 

Всичко това ни е познато, виждали сме го и на снимка. Ето я победилата Фичова революция.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар