четвъртък, 24 юни 2021 г.

Вицове

В тия горешини достолепни политици от близкото минало вместо да стоят на сянка, хукнали по телевизиите да ни забавляват. Ето, например Иван Костов такова интервю е дал в БТВ, че от "Дневник" са измайсторили цели две статии за рубриката си "Хумор и сатира", която, за да е по-смешно, се казва "Анализи".

Първият гвоздей е как Костов рекъл, че "Има такъв народ" трябва да поведе към отстраняването на пороците на демокрацията".Води ни, Трифонов, води ни! И това го казва Иван Костов, който вложи десет - петнадесет години от живота си в изграждането на партия, която няма да се сближава с популисти и задкулисници. Поне така беше до миналото лято, сега вече ДСБ смениха курса и вместо за се борят със задкулисието, решиха да се интегрират в него. 

Костов, който гордо отказа протегнатата ръка на Царя, сега се умилква около Слави?! Жив да не бях!

И "пороците на демокрацията"? Тук и Нинова с нейното "демокрацията ни отне много" бледнее, но така е, ученичката не може да надмине Учителя.

В по-разширен материал, предаващ цялото интервю, на преден план се извежда друго прозрение на Командира: "Иван Костов подсказва на следващите управляващи: Пречупете службите". Само не е ясно защо трябва да се подсказва, Радевите министри и сега успешно пречупват службите. Трябвала цялостна подмяна на тайните служби и на съда, убеден е Костов. Даже подсказва кой може да наследи мандраджията Рашков - "има хора, които знаят и могат да извършат реформата - експертът по национална сигурност и кандидат-депутат от "Има такъв народ" Николай Радулов (sic!| и съпредседателите на "Демократична България" Атанас Атанасов и Христо Иванов" (sic! и пак sic!). И черешката на реформата: новите кадри в службите трябвало да се подложат на "тест за лоялност". Само не се разбира - лоялност към кого?

А) Румен Радев

Б) Ахмед Доган

В) самия Костов

Г) Мая Манолова/Николай Хаджигенов/отец Дионисий

Дето има една приказка, диктатурата не ходи по гората, ходи по хората. 

Прави впечатление обаче един тънък момент в изказването на Костов. Преди 20 г. обществото било започнало реформите, но не ги завършило "заради съпротивата на значителна част от обществото, която разпарчетоса политическото представителство с основна цел - усвояване на европейското финансиране." Ха, сега де! "Преди 20 г." означава, че реформите ги е започнал Симеон Сакскобурготски, който свали Костов от власт. Да не би Костов да е забравил коя точно година сме и да си мисли, примерно, че сме 2017-а? Интересно също така е кой разпарчетоса например СДС, в тези 20 години, особено в първите десет от тях? Да не би да е един легендарен лидер, който създаде ДСБ като "принципна опозиция" и "автентична десница"!? Политически субект, който няма да си партнира с комунисти, царисти и Доган?! 

Днес, 20 години по-късно, ДСБ уютно се е наместила в разпарчетосаното политическо представителство и управлява, макар и малко срамежливо, прикривайки се зад харвардски дипломи, заедно с комунистите и техните производни, даже се кани да официализира брака си със задкулисието след 11 юли. А Костов помага с каквото може.

Да, жегите не прощават.

Няма коментари:

Публикуване на коментар