четвъртък, 13 юни 2024 г.

Първият прогледнал

 Колкото и да е шокиращо, водещ политик от ПП-ДБ най-накрая прогледна. Радан Кънев пред БТВ каза онова, за което вождовете на "демократичната общност" и фалцетните им щамани все още не смеят и да си помислят. Друг е въпросът, че през последните 4 години Радан плахо припяваше на глупостите на Христо Иванов, кирчовците и болшевиките анализатори.

Радан каза две важни неща.

Първото получи някакво медийно внимание. "Държахме се като по-добре облечено и по-възпитано „Величие“. Някой ако не е разбрал - става дума за онази политическа стилистика, която започна с ковчезите и рибата, Народните въстания и прочие бутафории, отдрънчаващи все по-кухо с течение на времето и превърнали "демократичната общност" в подивяла от опорки, напълно заслепено виртуално стадо. Радан го е обяснил пределно ясно: "В един 4-годишен период от време ние си позволявахме да печелим гласовете на избирателите чрез една популистка радикализация на вота, която не отговаряше на политическите реалности в страната.". Да го кажем така, белким го разбере и Дайнов: държахме се революционно, без да има революционна ситуация".

Още по-важна е другата теза на Радан Кънев. "Няколко пъти, когато бяхме по-силни от ГЕРБ, ние не намерихме формулата за управление с тях. Намерихме я едва тогава, когато ПП и ДБ заедно се оказахме по-слаби от ГЕРБ“. Именно, Радане, но нима и ти не участваше в превръщането на "демократичната общност" в радикализирана и безпомощна тълпа?! Вместо да подчините ГЕРБ, когато бяхте силни, и с действия да работите за бавното му ерозиране, вие решихте да "чегъртате". Да напомним, че концепцията за "изчегъртването" дойде именно от Христо Иванов (Слави беше после) и той е главният виновник за ситуацията, в която се навираме. 

Дали обаче някой от "градската десница" или както там се величаят умнокрасивите, ще чуе казаното от Радан Кънев?! А като го чуе, дали ще признае фундаменталната сбърканост на онова, което Христо Иванов, харвардците и неосъществените дисиденти от Тошово време предлагаха като политическа стратегия?