понеделник, 19 октомври 2020 г.

Спасяването на редник Райън

 

Ролите са вече раздадени, всеки си знае репликите. На Отровното трио се падна да бъде оцъкленият фанатик, чието бръщолевене се приема „по принцип“, но останалите играчи лекинко се разграничават от него, за да минат за разумни и отговорни. Интелектуалният хоризонт на триото не надхвърля простичкото „Да омажем и онова, което още не сме омазали“. (Виж последния призив на Хаджигенов - „Носете си яйца и домати, ще отидем на място, където не сме били.“)

Има и по-сложни роли. Например тази на анализаторите, които трябва да обработят публиката да приеме резултатите от забърканата каша. Дай да направим простотията, пардон, „протестите“, пък после ще му мислим. И ето, започнаха да мислят. Иво Инджов в „Дневник“ разглежда преимуществата на евенуталното експертно анти-ГЕРБ правителство след изборите. Забележителното е, че експертното правителство се изтъква като добър вариант не за България, а за политическите сили, ангажирани с „революцията“.

„Идеята за експертно правителство има основното предимство, че ще позволи на подкрепящите го партии хем да бъдат отговорни към гражданите на България, хем да запазят достойнство пред твърдите ядра на собствените си електорати.“, казва вещият анализатор.

Всички трябва да се закахърим кое ще е най-удобно на партиите, формирали коалицията БСП-Мая-ДБ-Копейкин със специалното участие на Слави Трифонов. Понеже например Христо Иванов е проявил политическия инфантилизъм да набута уж либералната десница или каквито там сега се водят умнокрасивите в болшевишко-резидентския метеж, трябва да има експертно правителство, което да му спести неудобството?! Ами, аз пък не искам нищо да му се спестява. Настоявам за подписано предизборно коалиционно споразумение между всички, експлоатиращи протеста! Всъщност забравих, че не съм интелектуалец и гражданско общество, затова не мога да настоявам за нищо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар