вторник, 20 април 2021 г.

Изолация и интеграция

Иван Костов се радва: "Герб е в изолация". Атанас Атанасов припява: "Даже няма да ходим на разговори с Даниел Митов".

Доволни са легендите на ДСБ, и има защо. "Демократична България" се оказа не изолирана, а щастливо интегрирана в прекрасна компания:

- бившите червени остриета Татяна "Ванко 1" Дончева и Мая "Аз предложих Пеевски" Манолова;

- бившата довереница на Костов, приватизаторката Корнелия Нинова, понастоящем и во веки веков председател на БСП;

- ДПС на Ахмед Доган, "проклятието на България", както го наричаше Иван Костов;

- резервният проект на Доган - ИТН, в който зад шумните шоумени стоят организационни кадри на Христо Бисеров, биша дясна ръка на Костов.

Въобще каква по-естествена приятелска компания за модерната градска десница, какви по-добри приятели за ДСБ, създадено някога с единствената цел да бъде безкомпромисен борец със "задкулисието"!

ГЕРБ бил "токсичен", казва Христо Иванов. Токсичен стана ГЕРБ, защото миналото лято налапахте въдицата и влязохте в сценария на Радев и крякащите мошеници, понастоящем една от "партиите на протеста". И докъде ще стигнете с тях?!

ГЕРБ безспорно са в тежка позиция, но успешно се защитават с "единствени ходове", както казват шахматистите. Внасянето на законопроект за мажоритарни избори беше добър ход, също както и заявлението на Даниел Митов, че ще потърси подкрепа от ДБ. ГЕРБ в момента може единствено да напомня на останалите партии в парламента кои са всъщност. Да ги връща към "корените". Защото парламентът е пълен с хора, които са си повярвали, че изведнъж могат да станат това, което си поискат. 

Уважаеми лидери на ДБ, направете един прост експеримент. Опитайте се да поспорите с Александър Симов коя е истинската партия на протеста - БСП или ДБ. Ще установите, че е еднакво "токсично" за вас както да спорите с него, така и да избягате от спора и да се направите, че не сте чули какви ги разправя. Когато усетите, че винаги губите, малко ще ви се проясни  в колко плачевна позиция сте се озовали. Заслугата за което е изцяло ваша. А с течение на времето ще ви се прояснява все повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар