вторник, 27 септември 2022 г.

Закапечето Янакиев

 Да се коментират изявите на на проф. Калин Янакиев в жанра на идейно-възпитателната работа е безпредметно. Агигаторски напъни, от които би се засрамило и прехвърлено в АОНСУ бившо ЗКПЧ от 80-те години. Една представителна извадка цитати от поредната  статия на професора в "Дневник" е достатъчна:

Подгряване на агитката:

"Не един в друг, а в противника си трябва да се вглеждаме днес."

 

Следва професорска версия на тезата на Георги Димитров за нуждата от единен фронт, без гнусливост:

"Сложният въпрос е: ако наистина един съюз на демократичните партии (който е буквално аксиоматично предпоставен), за да реши бъдещите си задачи в едно управление, ще трябва да влезе в коалиционни отношения с някоя от партиите от другите групи - с коя от тях е допустимо да го направи и с коя не?

Изведено от професора в болд, да не би някой по-разсеян жълтопаветник да не разбере за какво става дума. Не закъснява и отговорът: "Остава БСП."

Хигиена нулева, както пееше един талантлив трикстер, понастоящем икона на ПП.

 

И финалът:

 "... трябва да отидем да гласуваме на 2-и октомври - кой както ще - за "Демократична България" или за "Продължаваме промяната".

 

Да беше казал Янакиев и кои са тези "ние", които трябва да гласуват така. Ще отговаря  вместо него. Вие сте суетната софийска снобария, която понеже нищо не направи срещу Живков, като му беше времето, сега си измисли Борисов в ролята на тоталитарния диктатор, за да се героизира в собствените си очи. 

 

А ЗКПЧ, за по-младите, означава "Заместник командир по политическата част". Щатен офицер в Българската народна армия, отговарящ за идеологическата подготовка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар