петък, 27 септември 2024 г.

Защо България няма редовно правителство?

Народът бил такъв, бил онакъв, залитал по популисти, искал си Тодор Живков и какво ли не, пищят интелектуалците.

Е, как да не ти домилее Тодор Живков (или спомена за нещо от онова време), когато от екрана дебелокожи шарлатани нагло те вземат идиот. На фона на Асен Василев и Кирил Петков скоро с носталгия ще си спомняме и за Пеко Таков и Мако Даков…

Та, казал бил Асен Василев, разбира се важно-важно, с издути бузи, че само те са голямата работа и затова няма да подкрепят правителство с мандата на победителя в изборите. (Очевидно за всички, вече и официално признато от шарлатаните – това ще е ГЕРБ). Като аргумент Василев посочва, че ГЕРБ 4 пъти не могли да направят правителство, а те, героичните Добри сили, цели два пъти успели.

Да напомним:

-          Първо правителство на ПП имаше, защото те легитимираха БСП и вкараха Корнелия „Нито патрон за Украйна“ Нинова в управлението.

-          Второ правителство на ПП имаше, защото ГЕРБ отстъпи и им даде да си поиграят.

Съответно, четири пъти, може и повече да са, ГЕРБ не може да направи правителство заради твърдоглавието на ПП и присъдружните им сателити – костовистите със затихващи функции. Разбира се, „твърдоглавие“ е дипломатичен начин да обозначим болшевишкия цинизъм на лидерите на „умнокрасивите“, ръководени от великия ленински принцип „Колкото по-зле в държавата, толкова по-добре за нас“.

Щели били ППДБ да търсят „равно отдалечен от политическите сили премиер“, някаква неродена мома или момък, дето ще управлява с неизвестно чий мандат. Мечтата на борците срещу Пеевски – да бъдат като Пеевски, мечтата на уж борещите се с ДПС (но сега подкрепящи  Доган) – да си имат свой Беров.

Единствено идиотизмът прави тези наглеци донякъде симпатични, колкото и това да е странно за здравия разум.

Няма коментари:

Публикуване на коментар