четвъртък, 27 май 2021 г.

Професор Матросов

Зулумите и издънките на ОФ-правителството вече достигнаха критична маса и се е наложило самият проф. Даниел Смилов да се хвърли на амбразурата в "Дойче Веле". "Не, преврат в България няма!" - така е озаглавил текста си политологът. Чудно наистина, откъде ще му дойде на акъла на човек да си помисли, че преврат има!? 

Смилов започва с оптимистична сводка на електоралните нагласи (ГЕРБ и ИТН били почти изравнени, радва се Смилов, а ДБ станали вече "четвърта сила"  във "възходящ тренд". Ура, другари! Бодрост струи от словата Смилови, но все пак има и известна загриженост, че някой заблуден може да остане с впечатлението, че всъщност задкулисието методично овладява властта чрез измекярите на Радев. Не вярвайте на очите, нито на ушите си, казва Смилов, вярвайте само на моите железни опорки. Победа будет за нами!

Още първият аргумент на Смилов е потресаващ. "Скандалът с подслушванията" бил част от "бавното разграждане на управленския модел "Борисов". Откъде Смилов знае, че въобще е имало подслушвания? Той си го казва - от думите на ген.Атанасов, служебния премиер и Бойко Рашков. Все божии хора, праведници, на които свещената истина струи из устата. След това Смилов допуска, че подслушванията можело да са били и законни, но дори тогава "политическият проблем" бил сериозен - "имаме масово подслушване на политици от опозицията". 

Да поразсъждаваме над тази хипотеза. Значи, криминално проявени лица, за които има законно разрешение за подслушване, си бъбрят с "политици от опозицията" и когато това се разбере, възниква "сериозен политически проблем". И как да избегнем подобен род проблеми? Хрумват ми само два варианта. Първият е "политиците от опозицията" да не си говорят със съмнителни типове. Вторият е въобще да се забрани използването на СРС. За да не прихванем някой злочест политик, ще оставим на мира и бандитите. Като нищо това ще е първият закон, който ДБ ще побърза да внесе в новия парламент. За забрана на СРС-та въобще. За да не се стига до проблеми с неволно подслушване на "политици от опозицията". 

Само че уж подслушваните "политици от опозицията" са вече управляващи и държат (в случая с ДБ - мислят си, че държат) всички лостове на репресивния апарат в държавата.Затова и вероятно СРС-та ще продължат да се използват. За да има какво Бойко Рашков да трупа на бюрото си.  Атанас Атанасов - борец за чиста  и свята, без подслушвани политици република? На това само Даниел Смилов може да повярва. Цяла България знае що за стока е Атанас Атанасов, само на агитката от ДБ няма кой да й каже.

Преврат нямало... Смилов и Дайнов са последните, които ще разберат какво се случва в държавата. Затова и успокоенията им, че "преврат няма", трябва сериозно да разтревожат хората с поне малко здрав разум.

Няма коментари:

Публикуване на коментар