понеделник, 20 септември 2021 г.

Предъвкване на промяната

Зачитам в някакъв новинарски сайт поредната статия за "политическия проект" на Петков и Василев и научавам, че логото им щяло да бъде "Предъвкваме промянята". Заглеждам се малко по-внимателно и установямам, че, разбира се, зрението ми изневерява и "проектът" ще се носи на крилата на лозунга "Продължаваме промяната". 

А може би грешката е вярна?! Както е казал Пенчо Славейков:

Не из очите погледът излиза,

а на душата из Света Светих.

Е, чак "из света Светих" не, но ако човек чете не с очите, а с политическия си инстинкт, лесно ще види, че става дума за откровени мошеници, които не могат да предложат нищо друго освен "предъвкване на промяната". Съвсем в духа на ментора си Радев и в унисон с кудкудякането на Мая Манолова и  джафкането на Христо Иванов, новият политически проект стъпва на основата на абсолютно произволното деление между "почтени и непочмтени". Нямоло ляво и дясно, нищо нямало, освен  "почтени и непочтени". Кой решава кои са почтените и кои непочтените? Този, когото медиите лансират. Див популизъм с харвардска глазура.

И кой говори за почтеност? Момък, скрил двойното си гражданство и съответно подвел президента да наруши Конституцията. Не че Радев много го е грижа за Конституцията, де... Другият пък "измамник, но умен" по думите на собствения му измамен съдружник. Хора, изпоназначили на ключови постове в министерства и бордове своите авери по безпрецедентно нагъл дори за българската политика начин. Ако Борисов, и то на времето, а не сега, когато всеки си упражнява остроумието за негова сметка, си беше позволил 10% от арогантността на Кирил Петков, журналистите от "правилните" медии щяха да вопият до небесата, да късат ризи, а Комарницки да реди карикатура след карикатура. На харвардците обаче всичко им е позволено. Ще предъвкваме промяната, ще газим токсични популистки бълвочи, леещи се от "партиите на протеста" и техните шамани. Но народ, който в мнозинството си пребивава в средновековието и отказва да се ваксинира, си заслужава съдбата. От ума си тегли, това е диагнозата на нашето "гражданско общество".

Няма коментари:

Публикуване на коментар