вторник, 28 септември 2021 г.

Срамежливите шамани

Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев, предлага обичайната за кандадидат-президентите на БСП амалгама от суетни артисти и стари ченгета. Нищо ново под слънцето. В Комитета обаче ми липсват някои знакови имена. Щеше да е естествено да видим сред учредителите в НДК и  шаманите на "протеста"  - Евгений Дайнов, Калин Янакиев, Даниел Смилов... 

Къде сте, съвест на нацията, светилници на гражданското общество?! 

О, неразумни и юроде, поради что се срамиш да се наречеш радевист?!

Или не си обслужвал Радев и БСП цяла година, не даде мило и драго, за да превърнеш този посредствен човек и тази посредствена партия в незаобиколим политически фактор? 

Вие отровихте цялото дясно политическо пространство и сега естествено Радев няма алтернатива. 

Отговорността да сме там, къздето сме - аименно, в помийната яма на наглостта, суетата, келепира и глупостта, е най-вече ваша. Време е да получите овациите на публиката. Излезте на светло, заявете се!

Нали боготворите юмръка на Радев, захласвате се по Рашков и рашковщината, бодро и дръзновено рекламирате протежетата на президента, т.нар. "успешни министри" от служебното му правителство?! Благословихте "изчегъртването", значи мястото ви е в Инициативния комитет, при Цветеслава Гълъбова.

А може би се гнусите от събратята си, ченгетата и децата на ченгетата, издигащи Радев? Но те пък са поне достатъчно честни, за да  не се крият. А вас сякаш ви е срам. Няма място за срам, това са вашите съмишлениц;и, с тях ще борите "модела" и "статуквото", ще си "връщате държавата"и  прочие тъпизми, които леете по "прогресивните" медии от миналото лято.

Не се скатавайте, излезте напред и кажете "Радев е нашият президент"!


Няма коментари:

Публикуване на коментар