събота, 9 април 2022 г.

Топ-путинистите на България

 Най-опасните путинисти в България са онези, които така са се маскирали, че дори сами са си повярвали, че са анти-путинисти. Имаме предвид, разбира се, светилникът на демократичните ценности и евроатлантизма - ДБ.

Генерал Атанасов, нали се има за много хитър, гръмогласно обяви, че ДБ щели да предложат на Народното събрание да гласува изпращането на военна помощ за Украйна. Неговата работа малко като онази на кокошката, която, докато шумно кудкудякала, бягайки от петела, си мислела "Абе, аз дали не бягам твърде бързо?!". Като се знае, че Нинова ще блокира такова решение, е лесно да се биеш в гърдите като голям борец срещу руската агресия. Всичко е мижи да те лажем, но те електоратът на ДБ с готовност замижават, щом им се даде възможност да се почувстват праведни и значими.

Разбира се, ако ги попита някой симпатизант защо тогава не напуснат шайкаджийската коалиция, доминирана от комунисти-русофили, идиоти и откровени мошеници, Атанасов и Христо Иванов ще въздъхнат и лукаво ще намигнат, че първо трябва да се свърши по-важната работа - закриването на спецсъда, махането на Гешев, арестуването (повторно) на Борисов... Демек, първо, братя десни, ще обслужим добрите олигарси, а украинците ще почакат. Няма сега да спираме революцията заради някакви си там деца и цивилни жертви в  Украйна.

Впрочем, като са такива люти противници на диктатора от Кремъл, защо на умнокрасивите мед им капе от устата, когато казват "Г-н Васил Божков"? Ето, правосъдната министърка, на която впрочем човек не би поверил да води събрание на етажната собственост във входа, та ръсещата опорки и бягаща от дебат с Гешев Надежда Йорданова построи цялата си стратегия за махане на главния прокурор върху "показанията на г-н Божков". Киро Про100-то пък цял арест на опозиционен лидер заповяда на базата на същото доверие към "г-н Божков". Даниел Смилов, в добрите традиции на НКВД, зададе реторичния въпрос "Къде са доказателствата, че Борисов и Горанов са невинни?" - също на база показанията на "г-н Божков", светецът от Дубай, говореш истината като един паресиаст, като Вацлав Хавел направо.

Защо Смилов или  пък Дайнов не обяснят на уважаемата си публика как "г-н Божков" се радва на охолен живот в Дубай, вместо да е в тамошната тюрма? И децата знаят, че преди две години Божков беше изваден от ареста в Абу Даби от руските тайни служби. И им се отблагодари, спретвайки един хубав пълзящ преврат, който разнебити държавата. Затова сега сме там, където сме, при мижитурките, гледащи да не разсърдят Путин - благодарение именно на "революциите" на "градската десница". Иначе като е за демонстрации, лозунги и пропаганда, еша им няма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар