неделя, 20 март 2022 г.

Руска подлога да се наричам, първа радост е за мене

 Отличен текст на Росен Йорданов във "Фактор". В едно изречение казаното от автора: "За съжаление образът на този кабинет е съчетание на най-лошото и най жалкото, което нацията ни може да представи в момента."

Или, ако резюмираме със свои думи: С отказа си да предостави реална помощ на Украйна Кирил Петков опозори не само себе си, но и държавата, на която има случайността да е министър-председател. Жалкото шишалкавене, неграмотността и инфантилизмът вече се превръщат в трайна черта от образа на българската нация като цяло. Несправедливо е, но това е положението. 

Иначе като е да прати милиционерите да арестуват беззащитния Борисов, по поръчка, план, а вероятно и финансиране на Васил Божколе, Кирил Петков е много ербап. Ако обаче надуши опасността Митрофанова да му бутне правителството, става по-нисък от тревата. 

И никой не му пречи. Няма десни, няма демократични журналисти, никой не смее да мъцне. Впрочем двеста НПО-та, грантово угрижени за правосъдието в България, мълчат като комунисти на разпит относно незаконното арестуване на Бойко Борисов. Най-вероятно защото са си комунисти, а и никой не ги разпитва.

Време е вече "Съединението прави силата" да се махне от сградата на  Народното събрание и да се замени с нещо по-актуално.

Например "Рънътъ прай бурбътъ". Ще отговаря на новите управляващи и техните олигарси.

А най-добре с големи букви: "Руски подлоги". Да знае Путин, ако ни нападне, къде в никакъв случай да не бомбардира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар