сряда, 22 юни 2022 г.

Един хубав ден за българската демокрация

Днес доста хора възкресиха  култовия лаф на Александър Йорданов.

Какво по-хубаво от това, наистина?!

Първо, Бойко Борисов направи едно показно как се взема непопулярно решение и се носи политическа отговорност. Призова депутатите на ГЕРБ да гласуват в подкрепа на "френското" предложение за решаване на проблема със Северна Македония. И какво направи героят на Промяната, Кирчо Лъжата? Каквото винаги е правил - изсули се с някакво оправдание, за да надъхва оределия си фанатизиран електорат. Вместо да приеме подадената ръка и да свърши работа, за пореден път се ската, воден от дребните си политически сметки.

Колкото прати оръжие за Украйна, колкото спря руския газ, толкова ще я свърши и с Македония. 

Но Бог си знае работата. Вечерта правителството се сгромоляса, за първи път след успешен вот на недоверие. Правителството на:

- подгоненитте олигарси, които си поръчаха закриване на спецправосъдието и Промяната послушно им изпълни желанието;

- втория ешелон комунисти, които се намърдаха като кърлежи  по агенции и министирества;

- харвардската шуробаджанащина, превърнала в норма назначаването на жени, любовници, съученици, колеги от адвокатската кантора и обикновени тъпунгери на постове, чрез които се разпределя ресурс.

Правителството, чийто единствен успех беше удължаването на далаверата на Лукойл с руския нефт за още две години,  се срути от тежестта на собствената си глупост и арогантност. Сега късат ризи и вопият, че ги била свалила "Мафията"! Не, "мафията" сте вие или поне искахте да станете и може би щяхте да станете, ако не бяхте просто едни маломерни лаладжии и шарлатани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар