петък, 24 юни 2022 г.

Начално училище за политолози

 


Учителка: Я, кажи , Евгений, това че Народното събрание даде възможност  за вдигане на българското вето върху започването на преговори за еврочленството на Северна Македония, хубаво ли е, или лошо?

Евгений Дайнов: Безспорно е нещо хубаво, но ако се върнем към Аристотел и неговото разбиране за полиса…

Учителка: Не се връщай към Аристотел, Евгений, да не те върна аз да повтаряш класа. Седни си. Я сега ти, Дани, кажи: можеше ли без подкрепата на Бойко Борисов и депутатите на ГЕРБ да се прокара това решение?

Даниел Смилов: При един повърхностен прочит на събитията, ролята на ГЕРБ изглежда важна, но аз бих искал да посоча поне 5 неща, които останаха скрити от общественото внимание…

Учителка: Достатъчно, Дани, не се опитвй да задълбаваш, не ти е там силата! Калине, я ти отговори доволна ли ще бъде Путинова Русия от перспективата за едни стабилни Балкани?

Калин Янакиев: Не, но аз искам да кажа нещо друго…

Учителка: Спри дотук, Калине, за да не развалиш хубавото впечатление.

Добре, деца, виждам окуражителни знаци за вашето развитие. Хайде сега си запишете в тетрадките за домашна работа тема за съчинение-разсъждение: „Какво е необходимо, за да има България стабилно прозападно управление?“. И предупреждавам – ако отново видя паразитни думиúr като „мафия“, „задкулисие“, „модел“ и прочие, ще има пак двойки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар