четвъртък, 7 юли 2022 г.

Живот като на кино

Кирил Петков рекъл, че всичко ще направят, за да има правителство, само нямало да допуснат „задкулисието обратно в управлението“. Купува депутати човекът и се бори със задкулисието, как да не му вярваш?! И наистина, какво по-прозрачно от коалиция с партията-майка БСП и болшевика Христо Иванов, срещащ се с олигарси на задната седалка на мерцедеса им. Чудна конструкция от борци с мафията се задава – аферисти и лицемери, комунистически следователи и атлантици от Седмия ден, идиоти и мошеници, „но много умни“, както  беше казал един бивш съдружник на новия кандидат-премиер. Версия 2.0.

Всъщност да се наблюдават телодвиженията на персонажи като Петков и Рашков е дори забавно. Неслучайно има толкова филми за симпатични дребни гангстери, опитващи се да направят големия удар. Петков си е направо готов за филм на Гай Ричи. Не ми е  известно обаче някой да е правил филм за скъсали с действителността политолози и „анализатори“, бълващи ежедневно опорки за епичната борба срещу „модела“ и „мафията“ на провалилото се отвсякъде шуробаджанашко управление на харвардските аферисти.

Някои сравняват пропагандните материали на Смилов и Дайнов със статиите в „Работническо дело“ от 70-те години. Това е крайно несправедливо към забравените вече творци от комунистическия официоз. Във възхваляващите „правилния път“ статии в „Работническо дело“ все пак има поне опит за баланс, споменават се „обективни затруднения“ и „субективни слабости“. Поднасяното от „Дойче Веле“ и „Дневник“ ни връща доста по-назад, към средновековната апологетика. Свята е Промяната, алелуя! Анатема за всеки, който не разгражда модела, всяко слово срещу Месията Петков е от Лукаваго! Иде, иде конституционното мнозинство на истинските демократи, за които закони и конституция са врата в полето, сразен ще бъде Звярът Борисов и хвърлен в геената огнена, и ще настане нормалност и смисъл, и няма да има скръб и сълза по земята.

Да, може човек да се посмее и с „анализаторите“, които впрочем имаха ключова роля в предоставянето на зелника на лудия.

Но филми за умнокрасивата арогантност и глупост едва ли ще има.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар