неделя, 10 юли 2022 г.

Лъжа и хейт

Хубаво е от време на време да си припомняме, че формацията на кирчовците, т.нар. „ПП“, не съществува в политическия свисъл на думата.

ПП няма регистрация като партия, няма програма, няма идентичност, няма принципи. ПП съществува единствено като хидро-акустично явление. Като плюнки, хвърчащи из публичното пространство. Лъжата и празните приказки – това е единственото агрегатно състояние, в което „Продължаваме промяната“ съществува.

Лъжата е модус вивенди на ПП – като се почне от ръководителите, та се стигне до активните в социалните мрежи привърженици. Кирил Петков и Асен Василев лъжат с непознат по нашите географски ширини, харвардски размах. За АМ „Хемус“, за газа, за Капитан Андреево, лъжат в декларации, лъжат във всичко. Имитират ги привлечените към шайката промянаджийски калинки и калинчовци. И така до низините, до протестърския пролетарий. В социалните мрежи умните и красивите, надеждата на България от братството на почтените тия дни разпространяват снимка на Бойко Борисов, уж с предполагаемия убиец на двете момичета Георги Семерджиев. Един вид – вижте кой е покровителствал бандита. Само дето на снимката са двама спортисти, които нямат нищо общо със Семерджиев. Нескопосан, евтин, гнусен фейк. Но „почтените“ толкова си могат. Та не започна ли цялото им „гражданско движение“ с фейка за „кюлчетата" и „чекмеджето“?

Наистина е добра идеята за следващите избори ПП да се обединят с ДБ – другите партенкаджии (Атанас Атанасов) и хейтъри (Христо Иванов). С научна безпристрастност трябва да отбележим, че силата на ДБ е даже не толкова в лъжата, колкото в хейта. Хейт с вживяване, по Станиславски. И да не каже някой, че с лека ръка лепя етикети. Самият Христо Иванов в в прочутите стенограми от „Арго“ (срещата на умнокрасиви лидери и инфлуенсъри с Иво Прокопиев, в която умуват как да капичнат Борисов) се хвали, че може да хейти. Христо Иванов: „Аз мога да ида при Екимджиев да му кажа – искам да изнесеш твоя хейт срещу Цацаров в национален ефир.“. Твоя хейт, моя хейт – това им е силата на „градската десница“.

Христо Иванов е първият български политик, който използва думата „хейт“ в положителен смисъл, като качество, способност, с която се хвалиш. Не е за чудене – това е единственото, което Иванов може – да хейти. И е хубаво, че си го признава. Впрочем като сме подхванали лексикалната тематика, не е зле да припомним, че именно Христо Иванов (а не Слави Трифонов) въведе думата „изчегъртване“. Прави го по време на едно ог живите си включвания от „протестите“ през лятото на 2020 г.

Та, това е програмата на Промяната. Лъжа и хейт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар