събота, 23 юли 2022 г.

На амбразурата

Както се и очачакваше, отдел „Пропаганда и агитация“ на умнокрасивата общност се задейства, за да замазва чутовния гаф на Христо Иванов в „подслушаното“ заседание на парламентарната група на ДБ. Опорка първа: в „записа“ няма нищо скандално. Опорка втора: а помните ли Борисов какви ги приказваше?

Да вземем Даниел Смилов  като емблематичен пример за нахално скудоумие. „Скандалното са тирадите на различни менти и циркаджии, че в изтеклия запис имало нещо скандално. Единственият шанс за правителство сега е още шест, седем депутати от ИТН да видят абсурда в лидерството на тяхната партия“.

Удивително е как с две изречения можеш да покажеш на цяла България, че си политолог само по CV. Скандалното, да обясним на професора, е например в думите на Христо Иванов „Тези всичките словесни еквилибристики са важни да ги повтаряме…“. Лидерът спуска опорните точки за това как да се защитава незащитимото – прегръдката с БСП. Продължаваме да лъжем в същия дух - това казва Иванов на съратниците си. И продължава: не че някой ще ни повярва, но „политолозите“ и прогресивните интелектуалци ще ни подкрепят.

Ако един политолог приема за нормално лицемерието в политиката, значи е просто пародийна форма на комунистически агитатор. Да не говорим за второто изречение на Смилов, в което директно призовава към купуване на депутати от ИТН. Евалата, умнокрасивий! Значи ИТН са „мафия“, „инструмент на Доган“, агенти на Путин и повече, но приемаме помощ от пет-шест разкаяли си тошковци…

Още по-комичен е Ивайло Дичев, който подхвърля: „Трифонов надмина себе си: този път разваля държавата заради подслушани разговори, много вероятно подхвърлени от ГЕРБ.“. Както често се случва, Дичев говори разбрал-недоразбрал. Няма „подслушани разгтовори“, още по-малко пък „подхвърлени от ГЕРБ“. Цял свят разбра, че глупаците от ДБ са седнали в залата след заседание на парламентарната комисия за Джемкорп, което по правилник се излъчва на живо. И не са се сетили да проверят дали са изключени камерите и микрофоните. Типична протестърска картинка: некадърност и надменност. Не можем на две магарета сеното да разделим, но ще водим България към светлото бъдеще.

„Записът“ доказва нещо, което твърдя отдавна, но което „анализаторите“ продължават да се правят, че не виждат. Пълната безпринципност и лицемерие на ДБ. И слепите прогледнаха, само „анализаторите“ – не. Защото суетата е по-силна от разума.

Няма коментари:

Публикуване на коментар