сряда, 7 декември 2022 г.

Претопляне на вчерашните опорки

След кратко стъписване протестърските идеологически работници включиха опоркометите, за да бранят ПП и прогресивната демократична общност от президента Радев. В "Дневник" Веселин Стойнев, Ивайло Дичев, Антоний Тодоров каканижат в един глас. Тц, тц, тц, какво му стана на този наш президент, така хубаво вдигна юмрука през 2020 г., а сега да нарече Киро и Асен "шарлатани"?! Обида и нарастващ гняв изпълват умнокрасивата душа. 

На Антоний Тодоров направо демокрацията му е виновна. Народът грешал колективно, класирайки на първо място ГЕРБ. Интересно, какво да кажем за двадесетте процента, поне толкова са преброили мадуровките, гласове за ПП? Уважаваният пррофесор и за миг не може да допусне, че може би пък там има някаква "колективна грешка". При други условия щяло да бъде нормално да има редуване във властта и ГЕРБ да състави правителство, тук и сега обаче не можело. Защото "в продължение на месеци през 2020-2021 г. протестиращи граждани от всички политически разцветки (дясно-център-ляво) искаха оставката на тогавашния премиер от ГЕРБ, както и на главния прокурор". Не може, бе, щото имаше протести!

Точно така, някакви хора "протестираха", т.е. предприеха опит за насилствено сваляне на властта (преврат), платени от преследвани от закона олигарски. "Протестиращите", кавичките са важни, бяха медийно опаковани като "народно въстание" от мисирки и идеологически работници като Дайнов, Смилов и прочие, включително Антоний Тодоров. Това, че ГЕРБ спечели първо място на последните избори и се опитва да състави правителство, според анализаторите от този тип не отговаря на реалността. "Ама как така", фалцетно извиват те. Защото за тях реална е единствено имитативната, фалшива действителност, която създават с опорките си. България трябва да спре да мисли, работи и да живее, за да следва опорките и щуротиите им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар