събота, 10 юли 2021 г.

КОЙ започна протестите?

Отминаха и всенародните тържества по случай годишнината от вдигнатия юмрук на Румен Радев. Има известни разногласия в протестърските среди кога са започнали Събитията - според ДБ началото е на 7 юли, т.е. акцията на Христо Иванов в Росенец. Като цяло обаче за начало на новото летоброене се приема 9 юли, денят, в който прокуратурата влезе в Президентството, за да арестува заподозрени в шпонаж служители на Радев. След което Отровното трио разтръби, че държавата е в опаност, а президентът излезе, за да поздрави митингуващите. И настана Ден първи.

Естествено е 9 юли да бъде митологизиран от ОФ-дейците. Да цитираме Георги Димитров, т.е. Румен Радев: "Дели ни година от началото на масовите граждански демонстрации срещу безпрецедентния опит да бъде похитена правовата държава.". И още: "Месеци наред хиляди българи в цялата страна отстояваха с присъствието си на площадите държавността в България. Със своята воля и постоянство те надвиха страха и манипулациите и се превърнаха в будната съвест на цялото ни общество."

Ех, няма го Вазов да напише една ода за опълченците-протестъри, защитили "държавността", опикавайки празните сгради на държавните институции. Няма го Георги Караславов да създаде една петтомна епопея "Обикновени протестиращи", в която да разкрие класовото осъзнаване и изграждането на железния комунист в жестоките условия на Бойкоборисовия монархо-фашизъм. Няма я будната художествено-творческа интелигенция да възпее драмата на клетите статисти, участвали в аранжирания от кой знае кой опит за държавен преврат.

"Будната съвест на обществото" е мит. Нищо нямаше да стане нито на 7-и, нито на 9-и юли, ако преди това не се беше случило едно друго събитие. На 17 юни миналата година излязоха снимките на спящия Бойко Борисов и "шкафчето". Ето това даде нужната пасионарност, за да се изсипят някакви хора по площадите. Оставяме настрана достоверността на снимките - тук въпросът е религиозен - вярваш или не, доказателства няма да има. Големият въпрос обаче е друг - КОЙ даде снимките на сайта "Афера"? Ето този въпрос нито Радев, нито Христо Иванов се осмеляват да зададат. Не бил важен. Не, важен е, защото в момента, в който го зададем, става ясно, че всичко онова, което се случи през последните 12 месеца, е режисирано от някой, който искаше да свали Бойко Борисов от властта. Този някой го няма на сцената, на която си късат ризите "партиите на промяната". Много удобно протестърите виждат себе си в героичната роля на революционерите. Всъщност обслужват плана на този някой, гледайки да уредят и себе си на трапезата на властта. На този КОЙ, който пусна снимките, вярно служат и ДБ, и Слави, и президентът, а напоследък даже и МВР. 

Това е положението, умнокрасиви приятели! Мафията реши да елиминира Бойко Борисов, а вие с радост й помагате. Участието ви ще е скромно, но място в Историята има и за полезните идиоти! Вероятно лидерите ви се мислят за големи хитреци, за макиавелисти, които ще използват ситуацията, за да вземат най-накрая властта, изгубена преди 20 години от Иван Костов. Не сте глупави и виждате какво става. Вярвате обаче, че трябва малко да потърпим. Ще преглътнем например зулумите на Рашков в името на голямата цел. Ще славословим харвардските остапбендеровци, ще изографисаме Мая Манолова като новата кюстендилска Мадона на Майстора. Малко зло в името на доброто, малко болшевизъм в името на истинската демокрация. Само че няма да стане. Не може да доведе до добро нещо, заченато в лъжа, суета, самозаблуда и лицемерие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар