петък, 23 юли 2021 г.

Тръмпизмите на Христо Иванов

От поне година Христо Иванов удивително прилича на някогашния Яне Янев - като реторика и политическо поведение. В последните три дена обаче направо надмина себе си. Още в деня на откриването на 46-тото Народно събрание се изцепи, че посещенията на български политици (визирайки Бойко Борисов и лидера на ДПС) при Ердоган било "разклащане на националния суверенитет". Ако някой разклаща националния суверенитет, това е именно Христо Иванов и присъдружните му протестъри, които отказват да признаят волята на суверена, българския народ, който за втори път прави ГЕРБ първа или почти първа политическа сила, въпреки цялото болшевишко "чегъртане" на любимото на ДБ Радево служебно правителство. 

После по повод поканата на ИТН за разговори към ДПС, Х.И. угрижено споделя, че се притеснява не от това, че ИТН започват разговор с ДПС, а от това да не би ДПС да останат в разговора. Казано с думи прости, според Христо Иванов ИТН трябва формално да отправи покана за диалог към ДПС, защото такива са публичните очаквания, но това да  е само за очи. Така си представя цивилизования диалог лидерът на най-демократичната и най-европейска политическа сила. Заслепени от неясно откъде появило се чувство за морално превъзходство, протестърските лидери са се самозабравили до такава степен, че не се усещат как сами дискредитират каузата си. Като Николай Хаджигенов, който заяви, че Рашков бил "луд с картечница", но на него му харесвал така. Щом е от нашите, нека е луд с картечница. Както е казал класикът Любо Пенев, "Който ме харесва, ме харесва, който не ме харесва, да духа супата". На същия принцип действат и нашите демократични, конструктивни, принципни лидери от "задругата на почтените". 

И Христо Иванов, и Хаджигенов прилагат успешно опита на Тръмп - колкото по-бомбастична глупост изплющиш, толкова по-напред в потока на новините заставаш.

Всъщност напълно разбмираемо  е защо Христо Иванов така се е разпенил срещу ДПС напоследък. Защото и най-заблудените фенове на ДБ започнаха да стоплят, че борбата срещу "модела ГЕРБ и ДПС" отдавна се е превърнала в борба за изместване, "изчегъртване" на ГЕРБ от позицията на неофициален партньор на Доган. За да може на освобеденото място да се настани формацията на самия Христо Иванов. Борба със задкулисието посредством интегриране в задкулисието, разбира се - задкулисно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар