събота, 31 юли 2021 г.

Шумкарският консенсус

Напоследък служебният министър председател Стефан Янев взе доста често да се изказва. Понеже е обран в приказките, медиите го нарочиха за умерен и разсъдлив. Всъщност Стефан Янев прилича на уж добричък командир на рота, който през деня се усмихва кротко, а след това си тръгва и не го интересува какви извращения стават през нощта в поделението. Ако беше разсъдлив и умерен, щеше ли да остави сатрапа Рашков и харвардскте остапбендеровци да си разиграват коня?!

Та, същият Стефан Янев се произнесъл, че новият премиер трябвало да бъде "консенсусен". Откъде да знае генералът значението на думата "консенсусен"!? Имал  е веротяно предвид "удобен на ОФ мнозинството", но му се е приискало да използва по-купешка дума. "Консенсус" означава по нещо да се постигне съгласие от всички, включително и ГЕРБ. За генерала обаче "консенсус" означава съгласие между ИТН, ДБ, Мая, БСП и, разбира се, началника Радев.

Точно премиерът на действащото в разрез с конституцията партизанско служебно правиелство  да говори за "консенсус" е дълбоко иронично. Стефан Янев не просто не знае значението на думата, той дори не може да си представи някакво съгласие, включващо и ГЕРБ. Това е шумкарското разбиране за консенсус - да се обединим всички срещу монархо-фашизма на Боко. Практикуват го не само науки генерали, но и професори по политология.

Няма коментари:

Публикуване на коментар