петък, 23 юли 2021 г.

Христо Иванов започна с откровените лъжи

 Тъкмо написах за "тръмпизмите" на Христо Иванов, а той в БНТ подкарал съвсем през просото. Категорично заявил: "Никога не съм употребявал думата "изчегъртване" и не смятам, че това може да е описание на това, от което има нужда държавата". Я, колко обран и умерен е станал!

За протокола и историята на българскя книжовен език: на 9 август 2020 г., в разгара на протестите, Христо Иванов си прави пространно видео, в което върви сред вувузелстващите протестиращи и разяснява политическата ситуация. Това е същото видео, станало след това известно с репликата на Димитър Ламбовски за обаждането до "Маджо".  Но не това е важното в случая. От изведените акценти в материала на "Дарик" се вижда, а който има търпение може да чуе и в самото видео, как Христо Иванов на няколко пъти заявява, че трябва да се изчегъртат и Гешев, и Пеевски... Впрочем няколко дни по-късно Кеворк  Кеворкян даже пише специална колонка "Болшевикът Иванов ще изчегъртва", публикувана в "Уикенд". Така че не сценаристите на Слави Трифонов, които  пишат фейсбук статусите и речите на новия Спасител, са авторите на хита "Изчегъртване". Както винаги, те просто крадат нещо чуждо и го популяризират - в случая израз на Христо Иванов. 

А вече всеки да си прави сметка колко може да се вярва на Христо Иванов, щом той е в състояние да изрече с такава лекота толкова лесно проверима лъжа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар