събота, 31 юли 2021 г.

Готвачки и шнорхели

 Кандидат-премиерът Пламен Николов изглежда като нормален среден българин, не виждам защо трябва да му се подиграваме на бизнеса. 

Когато обаче продавач на шнорхели без никакъв опит в политиката и публичната администрация е предложен да застане начело на изпълнителната власт, това ме подсеща за известната фраза на Ленин - "ние трябва да направим така, че всяка готвачка да може да управлява държавата". Това е, Минке, положението - революция!

За да се стигне до ситуацията с номинацията на човек като Пламен Николов, виновните обаче са именно "револяюционерите", болшевиките на Христо Иванов и протестърските гурута, "влияещи върху  „каноничното“ описание на ситуацията", както би казал проф. Калин Янакиев. Когато една година дъниш турбо-популизъм, громящ "модела" и "статуквото", с други думи "системата", накрая получаваш именно това - антисистемна партия и антисистемни играчи. "Ще ги изметем", "ще ги изчетъртаме" - гърмяха вувузелите цяло лято. Без да направят простата сметка, че когато създаваш очакване за измитане, изчегъртване и Народен съд, изпълнители на тези процедури ще се окажат напълно нови, понесени на глебена на популистката вълна персонажи, а не бивши министри на тиранина Боко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар