събота, 6 февруари 2021 г.

Новини от мощния антикорупционен консенсус – 2

 

Иво Христов (евросоциалистът) в разговор с Петър Волгин по БНР!

Това си е блокбъстър отвсякъде и не е изненада, че всяко второ изречение на бившия шеф на кабинета на президента е сериозна кандидатура за приза „Наглец на годината“.

За да подгрее публиката, Иво Христов въвежда зашеметяващо ново понятие – „демократичен спектър“. И кои са партиите, които влизат в този спектър – „БСП, нововъзникналите формации, някои десни партии от протеста – като Демократична България“. Именно тези партии президентът всеотдайно се трудел да обедини, а те, недорасли до висотата на историческите си задачи, нещо се назландисват.

Вярно е, че между БСП, с нейните традиции в терористичнатата революционна тактика, и някои изяви на „нововъзникналите формации“ от летните „протести“ има доста прилики. Последната мисъл, която би хрумнала на нормалния човек обаче, е да сложи БСП в „демократичния спектър“. Още повече самата Корнелия Нинова обяви: "демокрацията ни отне много". А сега БСП в центъра на "демократичния спектър"! Да не са сменили червеното знаме на „Позитано“ със синьо?!

Заорал веднъж по тази бразда, Иво Христов няма спирачки. „БСП е дамгосвана като наследник на БКП“, възмущава се той. А, сега де? Че да не би БСП да се е отказала от 130-годишната си история, пък аз да не знам?! Да не би Нинова да е обявила, че БСП няма нищо общо с БКП? Доколкото знам, даже поредността на конгресите си следва номерацията, наследена от дядо Благоев, Георги Димитров и Тодор Живков.

Иво Христов изглежда иска да каже, че БСП си е наследник на БКП, но не бива това да се разглежда като петно, „дамга“. По време на прехода бил наложен „антикомунистическият прочит на историята“. Демек всичко си е на шест с комунизма, само дето империалистическите агенти коварно са внушили на наивния български народ един „наратив“, който не ни позволява да изпитваме гордост от атентата в църквата „Света Неделя“ и лагерите, в които класовият враг бива ентусиазирано избиван с тояги.

В един момент Волгин подава къс пас в коридор за нападателя на евросоциалистите – защо все пак българите избират толкова години ГЕРБ? Иво Христов веднага се впуска във витиевати народопсихологически портрети - как българинът хем е недоволен, хем не смее да въстане срещу поробителя. И току изтърсва – „ГЕРБ е партия-държава“ и то цели 12 години, т.е. имал е време да изгради робски манталитет у българина. Чакай сега, нали в историята на БКП всичко беше ток и жица, значи  партията-държава не може да е лошо нещо? Или е лошо само когато партията е ГЕРБ, но когато партията е Партията - няма проблем?!

И така до края. Всички исторически вини на комунистите са нататрузени на врата на Боко, а партията майка и особено нейният вожд и учител Румен Радев грейват като московски маяк. През цялото време Иво Христов нарича конституционно избраното и управляващо в съответствие със законите на РБ правителство на Борисов „режим“. Все едно думата „режим“ в българския език не е завинаги свързана на първо място с прилагателното „комунистически“. Иво Христов, разбира се, ще каже, че „комунистически режим“ е нямало, това е измислица на ЦРУ. Въобще в 1300-годишната българска история „режим“ е имало само по времето на монархофашизма и ГЕРБ.

И може би най-дръзката, епатажна наглост – обединеният от Румен Радев „демократичен спектър“ трябвало да защитава „свободата на словото и медиите“. Които били задушени от кръволока и развратника Борисов.

Все едно няма партийни телевизии, една от тях тъкмо на БСП, все едно по частните канали не се леят денонощно къде критики, къде чисти партенки, очернящи властта. Да не гонорим за печатни и електрони медии, социални мрежи и т.н. И все едно Иво Христов не дава интервю по националното радио, а е размножил ценните си мисли на циклостил и под прикритието на нощта ги разпространява като позиви. 

Наследниците на "недамгосаната" БКП ще се борят за медийна свобода?! Така де, по времето на Живков какви медии имаше, а сега... Корнелия Нинова вече започна борбата - съди Калина Андролова  за политически коментари, наранили нежната й психика. Час по-скоро БСП трябва да вземе властта, за да ни покаже какво значи свобода на медиите. Всички ще са свободни да хвалят Румен Радев, Нинова и новия Отечествен фронт.

Но това е положението, господа автентични десни от „Демократичния спектър“ – такива  ще са ви партньорите оттук нататък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар