събота, 6 ноември 2021 г.

Всичко е ясно

 

Имаше един хубав виц по времето на Живков. 

Милицията залавя някакъв човек, който разлепя бели листове по стените на къщите. Питат го: "Какво е това?", "Позиви", отговаря човекът. "А защо нищо не пише?". "Какво има да се пише, то всичко е ясно".

Та, така и днес. Какво да пишем, всичко е ясно, вижда се. Не беше трудно да се предскаже вакханалията от некадърност, арогантност и фалшиви новини, които предизборният щаб на Радев, известен още като "Служебно правителство", що произведе. Нима беше трудно да се види до какво ще доведе суетната амбиция на посредствеността, разположила се в Президентство, Министерски съвет и по първите банки на скоропостижно отишлото си 46-то нарадно събрание?!

Какво да коментираме тоталния крах в овладяването на КОВИД-кризата, основни виновници за който са антиваксърите на постове здравен министър и президент на републиката?!

Какво да коментираме изцепките на сопаджията Рашков, излязъл сякаш от някое мазе на МВР от 1946 г., за да ликвидира "бившите хора" и "враговете на народа". Е, не със сопа или шмайзер, а с медийни партенки, излъчвани по телевизията, но комунистическият почерк си е все същият. Ясно е, че медии и коментатори не се интересуват от истината, а само от това да има "новина", която "подкрепя" наратива за "мафиотския модел". Само не знам докъде трябва да стигне Рашков, за да се събуди т.нар. "демократична общност". Не да се събуди, да помръдне с клепач поне. Достатъчно е да посочим най-фрапиращото - министър на вътрешните работи изнася сведение (лъжливо, като всичко, което бълва пред микрофоните) за тайна среща между ГЕРБ, ДПС и лява партия. Дори и да е вярно, (а то не е), работа ли е на силовия министър, и то в служебно правителство, да следи къде и как разговарят представители на легитимни политически сили? Представяте ли си например вътрешният министър на Борис Джонсън Прити Пател да излезе и да каже с разтреперан глас и кръвясали очи, че разполага със сведения за тайна среща между лидера на лейбъристите и представители на либералдемократите?! Колко часа след това ще продължи да бъде министър?

Мълчанието на "свободните медии" очевидно кореспондира с притихването на най-големите защитници на върховенството на закона, правото и справедливостта - "Демократична България". Как само се покриха лидерите на ДБ покрай решението на КС за двойното гражданство на Кирил Петков!? Големите защитници на конституцията! Като мишки в трици се ослушваха десетина дена, а след това излязоха на светло и закрякаха за какво? За броенето на разписките от машинния вот, как проверката застрашавала изборния процес. После Христо Иванов пусна отново претоплената манджа "сараи" - "Нито глас за Пеевски", изкореняване на корупцията и прочие алабализми с отдавна изтекъл срок на годност. Като секретарка, която се явява на интервю за работа и единствената "експертиза", с която  може да се похвали е, че може да пише на машина. В 2021 г.

Всъщност единственото, което Христо Иванов може да каже, не е за казване. А то е: "Гласувайте за нас, за да влезем в коалиция с комунистите, тарикатите и антиваксърите. Ние сме верни на Румен Радев и каквато коалиционна формула измисли - такава, ние сме отворени и ще подкрепим". Това е платформата на ДБ.

Има ли шанс България срещу  отровата на лъжата и манипулациите? Ще ни управляват ли мошениците, лъжците и глупаците, или има шанс да спрем сурването към пропастта? Прогнозите не са розови. Ние сме във виртуална гражданска война, която обаче реално блокира функционирането на държавата. И понеже държавата все някак трябва да функционира, ще стигнем до някакъв тип авторитарно управление. Медиите и репресивният апарат вече са овладени. От кого ли? От същата ченгесарско-номенклатурна каста, която управляваше в своя изгода Прехода още от 1989 г. и сега отново е тук, вече на светло. Тук е и нагло слага ръка на живота ни. С неоценимата помощ на полезните идиоти. 

За да спрем пропадането, първото условие е ясно. Напълно ясно:

Изхвърляне на Румен Радев от властта!

1 коментар:

  1. Ще стигнеме и до сопите и шмайзерите, само да го изберат Радев втори път. Още колко красоти ни очакват близките две-три години, бедна ни е фантазията! И то ако народа прогледне. Ако не, може да се закачим като мръсен парцал за Русия завинаги.

    ОтговорИзтриване