събота, 29 януари 2022 г.

Работата на Христо Иванов

 Очевидно разтревожен, че последните изяви на Кирил Петков го правят тежък фаворит в конкурса за политически клоун „Тошко Козарев“, Христо Иванов реши да напомни за себе си.

„Съпартийците не ме пускат, докато не си свърша работата“, хем страдалчески, хем приповдигнато заявил Иванов преди конференцията на „Да, България“.

Е, хайде сега, излишна скромност. Как да не си свършил работата, я как хубаво я свърши:

-          Реанимира БСП и вкара комунистите във властта.

-          Накара  някога прочутата с принципите си „градска десница“ да влезе в коалиция с всякаква паплач, включваща чалгари, шмекери, конкубини и конкубинки, без да броим скакалците на Радев.

-          Допринесе толкова много за втория, после вероятно и пожизнен президентски мандат на батюшка Радев и превръщането на България в протестърска джамахирия.

-          С цялостното си политическо творчество успешно ни върна във времето на Беровото правителство.

 

И т.н.

Едно въпросче за умнокрасиви. Цацаров му писна да го плюят, подаде оставка и си тръгна. Нинова се провали зрелищно на изборите, уж подаде оставка, но направи така, че „съпартийците“ да не я пуснат да си ходи. Сигурно защото има още работа за вършене. Та, кой от двамата е комунист и кой – достоен човек? И на кого повече прилича Христо Иванов?

Преизбран, както се разбра, почти единодушно от съпартийците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар