петък, 10 декември 2021 г.

Възмущението на префинените

 Не беше толкова отдавна, когато наричах фанатизираните привърженици на ДБ "комунисти" и "талибани", като си мислех, че това е хипербола. Уместна, но все пак хипербола или метафора, ако предпочитате.

Все повече обаче се убеждавам, че "комунисти" и "талибани" са всъщност неутрални термини, описващи безпристрастно обективната реалност на умнокрасивите зомбита.

Като какви да определим хора, които изригват във Файса, защото Владислав Панев си бил направил селфи в парламента с Пеевски?! И след няколко нескопосани обяснения Панев, очевидно глуповат, но незлоблив човечец, си подава оставката като зам.-председател на парламентарната им група. Защото бил "сгрешил" и "разочаровал" фанатизираната агитка.

Същата агитка обаче съвсем спокойно приема лидерите на ДБ да си преговарят със стари комунисти и млади мошеници за места край трапезата на властта. Даже им се радва, вдига палчета...

Всичко било позволено, щом ще допринесе за "разграждането на модела", "измитането на мутрите" и "елиминирането на ГЕРБ и ДПС". 

И какво знаем за Пеевски и ДПС? Че са управлявали в Тройната коалиция заедно с БСП. И после за малко пак с БСП по времето на Орешарски. А какво прави ДБ сега? Ами, ще управлява заедно с БСП. Коалиционни партньори, черно на бяло. Това не е просто някакво селфи, а акт, с който ДБ ще останат  в историята.  ДПС - коалиционен партньор на БСП, ДБ - коалиционен партньор на БСП... Каква е разликата тогава между ДПС и ДБ? 

Разлика няма. Веднъж ДПС, веднъж ДБ - все помагачи на БСП. Партньори в задкулисието. Няма по-комична гледка от идеологическото чистофайничество на умнокрасивите, които са възмутени до дъното на душата си от селфито на Панев, а не им прави впечатление, че са официално ортаци с Нинова като вицепремиер и сикаджия - министър  на земеделието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар