сряда, 8 декември 2021 г.

Суета в ботуши

Защо проф. Велислав Минеков върши идиотщините с изхвърлянето на "Труд" и заканите за изгонване на ГЕРБ от напълно законно заеманите офиси в НДК?

"Защото е идиот" е най-логичният и правдоподобен отговор. Но макар и логичен и правдоподобен, този най-прост отговор не е пълен.

Несъмнено Минеков прави анонс за оставане на поста "Министър на културата" и в редовното правителство. Демек, мазни се юнашката на "промяната". И това е много вероятно, но също не казва всичко.

Главната цел на Минековите акции е да вдигне шум, който да прикрие прискърцванията при сглобяването на коалиционната каручка. Тук там все още някой коалицонен партньор нещо се прави на интиресен, затова е важно да се генерира краткотрайна, но мощна анти-ГЕРБ емоция. Плюнките са най-доброто лепило за коалиция от мошеници, измекяри, наглеци и глупаци. Като при кучето на Павлов - някой изревава "Долу ГЕРБ, чегъртай!" и новите лица започват да слюноотделят.

Въпросът обаче има и една писохолигечска, чисто човешка страна. За какво ли са му пък всички тези стратегии на проф. Минеков, че да се резили на стари години?! И тук отговорът е прост. Ами, човекът  иска да бъде запомнен. Като няма с какво, опитва с вандализъм и селташки хумор. Суета, обута с подковани ботуши.

Само дето след две години никой няма и да си спомня за Минеков и неговите ковчези и закани. Историята помни комплексарите само ако са убили някоя голяма личност или взривили нещо. Нищожествата обаче нямат кураж за това. За това и за голямото време те не съществуват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар