събота, 11 декември 2021 г.

Кой ще управлява България?

Толкова се изписа за новите управляващи - разбрахме вече и кои ще са министрите, и дълргосрочните и краткосрочните им планове, и детайлното споразумение между коалиционните партняьори - уупс, споразумението впрочем не сме го видели още, приложенията ги крият, пускат на публиката само общите приказки и списъка с мвинистерства и министри.

Само едно не разбрахме - а какво е това "Продължаваме промяната"?

Не кои, какво е "Продължаваме промяната"? Кои са, разбрахме.

В документите официално се говори за "Коалиция "Продължаваме промянята" - формата, под която Кирил Петков, Асен Василев и приятелите им влязоха в парламента. Знае се, че всъщност коалицията е между маргиналните партийки "ВОЛТ" и "Средна европесйка класа", щедро дали регистрацията си на харвардските вундеркинди.

Самите харварди на сайта си се определят като "проект". Няма партия "Продължаваме промяната", никой и не говори за учредяването й. Има просто "проект" - нещо, несъществуващо в Закона за политическите партии. 

Това са дреболии, ще кажат мастите анализатори с очи, овлажнели от благата ракия по повод бракосъчетанието между комунисти и костоваци. Добре, де, дреболии, дреболии, но няма ли някой да си зададе въпроса: а как ще функционира нещото, на което Кирил Петков и Асен Василев са неформални лидери. Всяка една нормална партия, била тя БСП, ДСБ, ГЕРБ или дори ИТН си има колективни органи, устав или правилник, по който се избира ръководството, Контролен съвет, процедури за отчетност и т.н. Да оставим идеологията и програмите - всяка партия има организационна структура, йерархия и система за взаимен контрол. Нищо такова няма при формацията на харвардите. Изпоназначиха де що има приятел, старо гадже или колега по офис, тръгнаха и по читалищата и автобусните спирки. Докога ще я карат така? Кирил Петков харесва някого и му дава пост. А кой избра и назначи Кирил Петков? 

Как пък никой от "анализаторите", дето се скъсаха да вият как ГЕРБ и ИТН били "вождистки" партии, не забеляза, че по-вождистко формирование от "Продължаваме промяната" няма. Дано поне вождът да е самият Кирил Петков, а не някой Кой, подгонен от прокуратурата. 

А дано, ама надали. Ако Петков беше истинскки премиер, щеше ли да се остави друг да му реди силовите министри?! Особено това с оставането на Рашков е все едно кумът да прикрепи някой към младоженеца, та да му помага с булката. 

Това последното малко просташко излезе, но да се говори възпитано за бесните псета на президента е просто неприлично.

Няма коментари:

Публикуване на коментар