четвъртък, 9 декември 2021 г.

Някои животни са по-равни от другите

 Какво е общото между всички революционни лозунги, които слушаме от година и половина: "Да си върнем държавата", "Да разградим мафиотския модел", "върховенство на правото", "нулева корупция" и т.н.? 

Общото е, че са основани върху идеята за справедливостта като висша ценност.

Разбира се, справедливост не в смисъл всеки да има по едно ферари с цвят червен и да получава колкото смята, че заслужава. Това не е справедливост, а комунизъм. Справедливостта е просто равенство пред законите и правилата. Един аршин за всеки и за всички.

И какво направиха народните избраници? Разбраха се, че в Народното събрание могат да си влизат и без Зелен сертификат. ГЕРБ предложиха справедливост - или и депутатите със сертификат (или тест), или сертификати няма да се изискват от никого на териотирята на България. Мнозинството отхвърли предложението. 

Значи така - децата в училище със сертификат или тест, на мол или на театър ходим със сертификат или тест, но в Народното събрание - за депутатите вход свободен! Ето я новата справедливост, ето я промяната! Че даже и маски не слагат в Народното събрание половината тутманици! Децата трябва да стоят по 6 часа с нахлузени маски, но депутатите го раздават директори. Сакън, да не би маската да загрози красните им ликове! Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите.

Да напомним, че британският здравен министър Мат Ханкок, който изнесе на плещите си цялата битка срещу пандемията, в един момент бе изловен от охранителните камери, че се целува и натиска със своя сътрудничка. И изхвърча на мига! Не защото се е целувал с омъжена жена, самият той женен. От личния му живот не се интересува никой, освен съпругата му. Не, Ханкок бе изгонен от правителството на Джонсън, защото е нарушил собствената си заповед за спазване на физическа дистанция! 

Така е в белите държави. При нас обаче депутатите се натискат в непристойни коалиции необезпокоявани, без маски и сертификати, и никой не им търси сметка. Българският народ бил търпелив, казват. Търпелив или просто глупав, щом се оставя да го залъгват така нагло и бездарно?! Кирил Петков бил имал 46% одобрение... 

Народе!!!!

Впрочем, "Фермата" на Оруел завършва така: "Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е."

Няма коментари:

Публикуване на коментар