понеделник, 13 декември 2021 г.

Лъжливата овчарка

 Нагла и манипулативна още с първите си думи при встъпването в длъжност. Що е то?

За отговора се досещат вече и децата - новата министърка на правосъдието, топ-юристът на ДБ, г-жа Надежда Йорданова. Какво е казала? Ето това:

"Гешев, твоят инат всеки ден струва пари и достойнство на нашия народ. Твоят инат пречи на плана за възстановяване и устойчивост да бъде придвижен още по-бързо!" 

Достойна ученичка на Учителя ХИ, мастъра на хейта Христо Иванов!

Естествено, че никой от ЕК не иска от нас да махнем Гешев, за да ни бъде "придвижен по-бързо" Планът за възстановяване и развитие. Умният Пеканов е сложил някакви али-бали за отчетността на главния прокурор и естествено, от ЕК искат да обясним WTF е това. Евробюрократите настояват "изчегъртвачите" да се опитат да бъдат по-внятни, а не да плещят каквото им дойде, какъвто им е обичаят  Не само че от ЕК не искат и няма как да искат махането на Гешев, но и ако Гешев вдигне джангър за опитите на изпълнителната власт да му се бърка в живота, могат съвсем да спрат парите. Защото в Радева  България очевидно липсва разделение на властите и върховенство на закона. 

Тези неща сигурно се знаят от топ-юристите на ДБ, които иначе една листа за изборите не могат да регистрират. Знаят се, но нали е зор да се хейти, да се нахъсва агитката, да не би някой заблуден умнокрасавец да се почеше по главата и да попита: "Абе, ние, таковата, що сме в коалиция с комунистите? И с кого въобще сме в коалиция?". Такива опасни въпроси не трябва да се допускат. Затова и на прясно назначената министърка първата й работа е да отвори торбата с лъжите и хейта. 

Проблевът е, че в някаква ситуация на г-жа Йорданова може да й се наложи да каже нещо вярно. Но кой ще й повярва? Кой вече ще повярва на лъжливите дебарчета, които се изплюха и на историята си, и на принцзипите си, и на електората си?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар