неделя, 15 август 2021 г.

Развръзката

 Най-накрая официално се случи онова, за което пишем от месеци.

Христо Иванов легитимира полуразпадналата се БСП, помогна нейните хора да влязат във властта под крилото на червения президент и е готов дори да участва в правителство на БСП. Днес Иванов заяви, че се отказва и от последната "червена линия" - чий да е мандатът. Ще преговарят за правителство дори и ако мандатът отиде при Нинова.

Всичко това беше лесно да се предвиди още когато ДБ изгори мостовете към ГЕРБ. Неизбежното стана. "По дяволите  личното его", бил заявил Иванов. Значи досега егото ви пречеше да се прегърнете с комунистите?! Няма принципи, няма идеология, няма значение кой кой е бил  и какво е правил в тридесетгодишната история на Прехода? Ами, браво! Който има очи, да гледа, който има уши - да слуша!

Гласуваш за ДБ, получаваш БСП.

Поне се потвърди нещо, което на мнозина им звучи едва ли не скандално. Истинският наследник на СДС, политическият представител на демократичната общност в момента е не ДБ, а ГЕРБ. Кой умен, кой грозен, кой красив е вече субективно. Но обективно погледнато, това е положението.

1 коментар:

  1. Точно така, ГЕРБ е в момента единствената в България консервативно-центристка сила. Не е дясна, но не е и лява. И не е неолиберална.

    ОтговорИзтриване