сряда, 11 август 2021 г.

За да разберем Христо Иванов, трябва да четем Шекспир

Как вижда позицията на ДБ опитният анализатор и политически наблюдател Уилям Шекспир? За нашия блог авторът на "Макбет" коментира последните бръщолевения на Христо Иванов така:

История, разказана от луд,

със много шум и бяс, в която няма

ни капка смисъл…

Да поясним. Ето как си представя, че трябва да се развият нещата лидерът на ДБ:

"Има смисъл този парламент да излъчи правителство само ако то може да стъпи на мнозинство, което изключва ДПС и ГЕРБ. Ние вече предложихме формула, в рамките на която останалите четири партии да се споразумеят за това кой да бъде технически носител на мандата, така че да могат да го подкрепят, и за условията, при които да се излъчи един кабинет за 6 до 8 месеца"

Защо е тази апофатическа реторика, г-н Иванов? "Мнозинство, което изключва ДПС и ГЕРБ"? Защато не го кажете по-простичко: "Предлагам, скъпи фенове, драги антикомунисти и доказани демократи, да направим едно правителство, ей така, за 6-8 месеца, с БСП, Мая и Слави. Всъщност Слави ни отряза, но няма значение, може да му дойде друг акъл. ИТН се гаврят с нас, защото ни обичат. Няма значение чий е мандатът, правителството ще е супер отговорно, министрите ще се избият да предлагат непопулярни мерки, например затваряне заради Ковид. Няма начин да не стане". 

А ако някой попита: "Това да не е поръчка на президента Радев?", Иванов ще каже: "Шшт, снимат ни, после ще говорим".

... a tale

Told by an idiot, full of sound and fury,

Signifying nothing.

Няма коментари:

Публикуване на коментар