четвъртък, 5 август 2021 г.

Укротяването на опърничавия

И като заваляха едни поучения, та цяла неделя...

Където и да отворищ, ще намериш някой капацитет по демокрацията да поучава Слави - как не се правело така, как политиката не била като шоуто, пък бива ли така да разстрои  прекрасните служебни министри, демек - харвардските остапбендеровци. От Ивайло Дичев до Сашо Диков все едно и също - аууу, Слави предаде "промяната"!

Човек само едно се чуди - "капацитетите" спаха ли през последните 30 години, че сега им се отвориха очите? Само преди месец ИТН беше от "партиите на протеста", а сега станаха "чалгари". Да напомняме ли за "космонавтите" Мая, Христо и Тошко, "Мисия 121"?!

Всъщност се случи нещо много просто. "Задругата на почтените" си правеше сметка да използва питбула Слави, за да разкъса или поне нахапе и прогони лошия стар вълк Бойко, а след това да остави стадото на новите овчари. Само че звярът скъса синджира и започна да хапе наред - и овце, и овчари, и мисирки даже. И стана лошо, много лошо куче. Даже вече се чудят как да го отстрелят като бясно, ама пусто, не излизат сметките без депутатите на ИТН.

Всички грехове на Слави бяхо опростени от протестърските свещенослужители, когато го изпращаха да се сбори с Бойко. Сега обаче Слави направи непростим грях - озъби се на президента, оскърби тежко свещените крави, харвардските светии. И се започна едно мислене, едно чудене, едно колебание... ДБ мисли, ИС-каквото-там-беше мисли, БСП и те мислят...

Двойният стандарт на великите демократи, праведниците от Седмия ден на протеста непрекъснато излиза наяве. Само един пример. Когато Тошко обяви в предишното Народно събрание по адрес на ГЕРБ, че "с терористи не се преговаря", той беше буйно аплодиран от протестърската общност. Браво, браво, само така! Сега се случва същото. Защото за ИТН не само ГЕРБ, всички "стари" политици са малко или много "терористи",  с които не се преговаря. Ама сега вече това е лошо, невъзпитано, нечувана дързост.

Слави е класически популист, който не дели плячката. Всичко или нищо! Той няма да дели баницата. Ако не може да я докопа, по-скоро ще я хвърли на земята, но пак няма да я дели. И това, че, както се мълви, е тежко болен, го прави още по-необуздан. Би ли се лишил в това състояние от удоволствието да разрита целия политически кошер?! Пък каквото стане... В краен случай хората му ще получават заплата като депутати. Не е сигурно обаче, ако се ходи пак на избори, дали "народът" няма да избере именно "бесния" Слави, а не мазните и разумни "професионални политици".  Слави е по-близо до инстинктите на българите, не се прави на умен, а мисли и говори като тях, и най-важното - това му идва отвътре. Играта ва бланк е рискована, но той друга не знае.


Няма коментари:

Публикуване на коментар