понеделник, 9 август 2021 г.

Предателството на ДБ

Радан Канев разтръби, че нямало да се чувства предаден, ако ДБ не подкрепи правителството на Слави. Точно както очаквахме – ДБ вече не мисли за участие във властта и преминава към любимата си точка от дневния ред – нахъсване на твърдия електорат с оглед на очертаващите се нови избори.

Аз пък се чувствам предаден, и то именно от Радан  Кънев и Христо Иванов. (Атанасов даже не го броя, никой никога нищо не е очаквал от него, освен някой нескопосан компромат.) Винаги досега публично съм подкрепял ДСБ и коалиците, в които участва. До миналото лято. Вярвал съм, колкото и в ретроспекция да изглежда наивно, че „градската десница“ е партията на честността и прагматизма. Миналото лято обаче лидерите на ДБ избраха да заменят разума с бесовщина, а прагматизма – с идеологически мантри, от чиято кухота би се засрамил селски партиен секретар от 70-те години на миналия век. И какъв беше резултатът, скъпи лидери на ДБ?! Ето ги вашите "успехи":

- Превърнахте суетния човечец от „Дондуков“ 1 в първостепенен политически фактор, делегитимирахте политическите институции и съзнателно или несъзнателно работите за установяване на азиатски президентски режим. Вие, "европейците".

  - Извадихте от фризера БСП точно когато тя вече на нищо не прилича под ръководството на Нинова.

- Кълнейки се във вярност на суетния човечец, допуснахте във властта „кадрите“ от втория ешелон на комунистите, „управленците“ от времето на Орешарски.

- С абортиралата си „революция“ изкарахте на повърхността на политическия живот всичко долно, мерзко, некадърно и арогантно, което подозирахме, че се върти около властта, че даже и онова, за което не подозирахме.  

- С демонизирането на Борисов напомпахте рейтинга на Слави Трифонов, а сега протестърските гурута пълнят чаршафи с анализи какъв популист бил Дългия. Тежестта, с която Слави сега стои в центъра на политическото пространство като незаобиколим фактор, е благодарение основно на вас. С всяка плювка по Борисов укрепвахте позициите на Слави Трифонов и Румен Радев. Сега се чудите как да върнете първия джин в бутилката. Ще дойде време да се разкайвате и да анализирате и втория джин, но кой знае колко ще трябва да чакаме, за да стоплите, че в битката между Радев и Борисов злото е бил Радев. Така и не се запитахте: КОЙ реши, че Борисов трябва да бъде свален от власт и пусна компроматите и фейковете? 

 

И най-големият ви грях - вие зарибихте с наркотика на революционната бесовщина демократичната общност в България и сега на нея ще й трябва доста време, докато се опомни. Извършихте предателство към разума и това няма да ви се прости.

Няма коментари:

Публикуване на коментар