петък, 13 август 2021 г.

Фалшивата разобличителка на фалшиви новини

 Миролюба Бенатова с плонж се хвърля да брани здравния министър от на Негово величество служебното правителство. Според Бенатова протестът на ресторантьорите бил породен от класическа "фалшива новина". Шехът на РЗИ - София обявил, че ще има ограничителни ммерки заради повишеното ниво на заразяване, но министърът го бил оправдал. Само че внече белята станала и горките хора, подведени от подлите вредители, вдигнали на протест. 

Всичко това било  "учебникарски пример за манипулация със съучастието на медиите, който със сигурност ще ползвам в обученията си". Явно е Бенатова е станала професор, щом ще обучава някого.

Само че цялото разобличаване на "фалшивата новина" е фалшиво - от неосведоменост, глупост или желание за подмазване пред силните на деня. Директорът на РЗИ - София д-р Данчо Пенчев просто информира какво предстои да се случи съгласно плана за действие, написан и разгласен пред медиите именно от мвнистър Стойчо Кацаров. Този план предвижда опрезделени ограничения при преминаване в жълтата зона - където София неофициално вече е, а скоро и официално ще бъде. Това, че самият министър се уплаши и се отказа от собствения си план, е съвсем друга тема. Не че някой е очаквал тоя измекяр да си удържи на думата...

Няма план, няма мерки срещу епидемията. Всичко е ПР. "Бившите" били управлявали кризата лошо, щото нямали план - Кацаров вредлага план, за да гръмнат медиите каква голяма работа е. Почват обаче да растат случаите и трябва да се вземат непопулярни мерки. Естествено, министърът се скрива като мишка. Мерки ли, какви мерки?! А Миролюба Бенатова прродължава да му лъска имиджа.

4 коментара: