неделя, 8 август 2021 г.

Мисленето на ДБ

Голямо мислене пада тия дни в редиците на градската десница.

Разбира се, то няма какво да се мисли толкова. Каквото и да измислят ДБ, все ще е губещ ход. Класически цуг-цванг, както казваше шахмайстор Владилен Попов.

Да подкрепят това правителство на ИТН, предложено по този начин, означава само едно - да си плюят на физиономията. Това го разбира вече всеки ДБ-еец.

Очевидно това което следва е отказ от подкрепа. Зелените на Сандов вече се изокаха. От тактически съображения Христо Иванов бави обявяването на окончателното решение - за да изглеждат много отговорни. В социалните мрежи и форумите нагласите срещу ИТН сред  "автентичните" стават все по-негативни. Феновете на Христо Иванов едва ли не тържествуват, че ще откажат подкрепа за Слави, един вид - ще са доказали морално-политическото си превъзходство. Не че то има нужда от доказване, цял свят знае, че "градската десница" е най-умната, най-принципна и най-безкористна политическа формация в европейската история от последните 1000 години.

Само че отказът да подкрепят правителството на Пламен Николов на свой ред е признание за провал. Под водачеството на Христо Иванов и генерал-прокурора Атанасов ДБ е в стратегическа безизходица. Още преди една година предвидихме, че ще се стигне тъкмо дотук. 

Един прост въпрос към умнокрасивите: като  вече не щете със Слави, с кого ще управлявате? Или цял живот ще чакате Радев да ви назначава хората за служебни министри? Като изгорихте мостовете към ГЕРБ, а сега подпалихте и този към ИТН, какво мислите да правите оттук нататък?

Ама, разбира се, на следващите избори ДБ ще има 121 депутати, как не се бях сетил...

Няма коментари:

Публикуване на коментар