неделя, 15 август 2021 г.

Фейк парад

Годни ли са протестърските тарани като Хаджигенов да произведат нещо различно от фейкове и хейт? Едва ли, просто това им иде отвътре?

Ето го „събитието“ от вчера – „скрити записи за побой над мирни протестиращи“. Разпространени, разбира се, от бореца за правдини Хаджигенов. Скандал, „БОМБА!“. Лидерите на „партиите на протеста“ веднага поеха топката – Иванов, Манолова, Нинова, Слави, всички като един заповтаряха: „Разследване, съд, затвор!“.  Медиите пък цял ден безкритично ретранслираха тези сърцераздирателни поплаци. Единствен писателят Любомир Канов се осмели да определи действията на Хаджигенов като „Искрена подлост“. Но кой да го чуе.

Фактите бяха ясни още вчера, днес бившите министри на МВР Младен Маринов и Христо Терзийски ги припомниха. Срещу недопустимото поведение на полицаите, удряли на 10 юли паднали на земята протестиращи, веднага е била назначена проверка, която е установила превишаване на правата и четирима служители на МВР са били наказани. Самите кадри не са никаква „скрита тайна“, до която Рашков и Хаджигенов са се добрали с уменията на Джеймс Бонд. Кадрите са били показвани в съда, където наказаните полицаи са обжалвали наказанията си, безуспешно.

Но какво значение имат фактите, когато е важно да се припише политическа вина на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов, приканен от Христо Иванов да "освободи България от себе си“ (и от света вероятно?).

Накрая и Ива Митева се разшета. Уж политиката не била за нея, но много бързо схвана колко удобна е ситуацията за обединяващо „партиите на протеста“ хвърляне на лайна по „престъпния режим на Борисов“. Нека фейк парадът продължи! Извънредно събрание на НС за събития отпреди година! Защото Ива Митева се била разчувсвала, не само като председател на Народното събрания, но и като „жена и майка“. Ех, тези чувства, накъде бяз тях? Давайте още „чувства“ и чакайте някой да въведе ред в тази сриваща се към бездната държава.

Биещите полицаи са вече наказани. Кой обаче ще накаже подстрекателите, които надъхваха младежите да се хвърлят да превземат сградата на парламента, а сега дерат ризи срещу „полицейското насилие“. Виновникът за насилието е онзи, който реши да изправи половин България срещу другата половина – президентът Радев. Който необезпокояван смени, в добрите руски традиции, всички силови ведомства, а неговото служебно правителство изхарчи парите и сега извиват ръцете на депутатите да им приемат актуализацията на бюджета. А слугите на Юмрука, прашкаджиите и ковчегоносците, видели в „революцията“ шанс да се докопат до властта – на тях кой ще им потърси отговорност? Или от невменяемите егоманиаци по медицински причини отговорност не се търси?

Няма по-хуманно общество от българското. Дори на идиотите позволява да се поупражняват на кормилото на държавата. И те имат права!


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар