вторник, 17 август 2021 г.

Наглостта комунистическа

 Някакъв партиец от БСП бил казал, че "насилието по време на протестите се е случило под диктовката на Борисов и министрите под него". Ех, тия червени хуманисти, как им се разтуптява милозливото сърце само като видят някаква несправедливост! Партията, организирала атентата в църквата "Св. Неделя" през 1925 г., сега сърцераздирателно се тръшка  на тема "полицейско насилие". А вашите милиционери колко души убиха в кървавите седмици след Девети септември 1944 г.? Да отваряме ли дума за Райко Алексиев и останалите смазани с ботуши  и сопи интелектуаци, чиято единствена вина е била, че комунистите са ги нарочили за "нрагове". За "бивши хора", както се изразява любимият министър на ДБ Бойко Рашков. Ами убитите в Белене и Скравена, хвърлени след това на прасетата?! Сега наследниците на Лев Главинчев и Мирчо Спасов театрално въртят очи и се хващат за сърцето: как можело такова насилие над "невинни деца", ах, ох, оставка!. А убитите в църквата "Св. Неделя" с какво бяха виновни? 

Всяко насилие над беззащитно човешко същество е отвратително и трябва да бъде наказано. Но да се търсят политически дивиденти, да се води безогледна партийна кампания от хора, неотрекли се от терористичното и насилническо мвинало на своята партия, е гнусно. 

Но хайде, да не отиваме толкова назад към атентатите и хранените с хора прасета. Да си припомним историята от последните 30 години. Да не би полицията през 1997-а, или 2009-а, или 2013-да да не биеше? Кой управляваше тогава? Под чия диктовка това се случи? Впрочем ежена от най-безжалостното битите в нощта на "белия автобус" през 2013 г., при протестите срещу Орешарски, сега е депутат от ДБ - Елисавета Белобрадова. Да стане и да каже - и тогава ли Борисов диктуваше на биячите?

Няма да стане и няма да каже. Защото сега БСП е драг партньор на ДБ. Комунистите, каквото и да си говорим, са си такива - били са и пак ще бият. Но двойният стандарт на "умните и красивите" е онова, което всъщнот е най отвратителното в цялата тази бездарна пропагандна пиеска.

1 коментар:

  1. Рядко срещам такива разумни коментари. Казахте, че едва 20 човека ви четат. Създайте си страница във Фейсбук, а ако имате, рекламирайте я, или направете група, за да може повече хора да ви четат. За 20 години в интернет, от които 12 постоянно, в блогспот съм срещал само един или двама интересни автори, макар че е удобен инструмент. Аз говоря свободно руски, затова освен във фейсбук, съм чел интересни изследвания и в 'В контакте', и в 'Живой журнал', също в уърдпрес като сайтов инструмент, разбира се и видеоматериали в ютюб. Идеята ми е, не се затваряйте само в един ресурс, ако имате енергията и желанието да стигнете до повече хора. В малка България хора като Карбовски (за мене доказано купен подлец) го следват почти почти половин млн души. В големи държави като Русия и САЩ има хора с десетки млни последователи, които взривяват общественото мнение с коментарите си. Опитайте вашата духовна работа да я чуе и разбере по-голяма аудитория.

    ОтговорИзтриване